Ținutul-Secuiesc, un adevărat magnet pentru turiști

Tinutul-Secuiesc, un adevărat magnet pentru turiști

Ținutul-Secuiesc este o regiune pe atât de diversă, pe cât de necunoscută turiștilor români, precum și internaționali care îi calcă pragul.

Majoritatea doritorilor care doresc să își petracă concediul sau vacanța într-un loc liniștit și ferit de agitația cotidiană de cele mai multe ori aleg calea străinătății, mai ales datorită prețurilor avantajoase și a serviciilor de calitate ce pun pe prim plan bunăstarea oaspeților.

Din acest motiv mulți români nu dau nici măcar o șansă, pe principiul unor disensiuni sau dispute date de diferențele de cultură, dar care defapt sunt inexistente.

În timp ce faimoasele băi termale din Ungaria sunt un adevărat pol de atracție pentru turiștii români din vestul țării, Ținutul-Secuiesc pare să aibă succes în rândul maghiarilor din țara vecină, an de an ponderea lor fiind tot mai ridicată.

În urmă cu un an și cu sprijinul Agenției Maghiare de Turism, Ținutul-Secuiesc a primit un nou spot de promovare pentru a pune în valoare tradițiile, patrimoniul cultural, bucătăria maghiară și valorile societății maghiare preponderente ale aceastei regiuni situate în inima României.

La un an de la apariția videoclipului pe internet, acesta a strâns mai mult de 2 milioane de vizualizări, cu mult peste filmul oficial de promovare al Ungariei, arătând încă odată interesul crescut față de această regiune.

Secuii pun la dispoziție servicii de calitate și foarte avantajoase. Băile termale cu care se mândresc pretutindeni, sunt sigur că ați auzit de Băile Bálványos sau Băile Tușnad și multe altele sunt la mare căutare.

Printre atracțiile turistice puteți vizita Ținutul Conacelor, în jur de 160 la număr, Muzeul Național al Ținutului-Secuiesc, principalele centre urbane precum: Sfântul-Gheorghe, Miercurea-Ciuc, Târgu-Mureș. Iar în cazul în care vi s-a făcut poftă de kürtőskalács, unde altundeva decât în inima orașului Covasna, direct de la sursă.

Pentru a scăpa de caloriile puse, de asemenea puteți face drumeții prin munți și făcut poze cu urși din avanposturile special amenajate în acest sens.

În cazul celor cu probleme respiratorii, Praid nu are decât să se bucure de miile de vizitatori care îi calcă pragul zilnic.

La sfârșitul zilei bucurându-te de un gulaș secuiesc la ceaun pregătit de bucătari iscusiți din Odorheiul-Secuiesc, iar dacă nu e dată ocazia cel puțin de un lecsó tradițional sau sărmăluțe cum nu există altundeva.

Și mai sunt multe de povestit, dar vă las să descoperiți cu ochii voștri căldura cu care secuii întâmpina orice turist, indiferent de naționalitate, iar nu uitați, gospodinele maghiare pun multă dragoste în mâncare, deci nu veți pleca cu burta goală, vă garantez.

Oare v-am făcut să vă răzgândiți un pic?

Leave a Reply

Your email address will not be published.