Solicitați (istoric) pe roate – Könyvröptető-História

Proiectul Cărți pe roate&Könyvröptető a avut un nou solicitant în aceste zile în persoana istoricului Lakatos Artur, care iată – deși este obișnuit cu datele fixe și evenimentele necomentate –, mai trage cu ochiul și spre romanele istorice de calitate.

– Am descoperit acest proiect pe pagina unui grup ai îndrăgostiților de romane istorice din Ungaria – ne spune istoricul. – Am văzut, cum cărțile propuse de Corbii Albi sunt solicitate de persoane din Budapesta și Szolnok. M-am gândit, iau și eu legătura cu Corbii Albi, doar suntem concitadini… Peste câteva ore, iată, am îm mână opt romane istorice, dintre care una pe care o caut de mult, Passuth László: A harmadik udvarmester.

Ba mai mult, am găsit în cutia-cadou și două volume prețioase cu caracter istoric, unul despre anul revoluționar 1956 iar altul despre căutarea locului unde a murit Vasvári Pál, într-o bătălie a revoluției maghiare din 1848-49… Idee foarte bună acest proiect Cărți pe roate&Könyvröptető – a adăgat istoricul Lakatos Artur.

Cărțile au fost predate de către Septimiu Borbil și Szabó Csaba, după o lungă și interesantă conversație cu istoricul, care cercetează industrializarea Clujului vechi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.