Proiectul ”Nature Cool” al Corbilor Albi pentru adolescenții maghiari și români

Proiectul ”Nature Cool” al Corbilor Albi pentru adolescenții maghiari și români
Corbii Albi inițiazã adolescenții maghiari și români în toate domeniile turismului, mai ales în cele care pot fi considerate ”cool” pentru tineri.
Între 12-16 august are loc în Munții Vlãdeasa respectiv Munții Dornei prima tabãrã ”cool creativã” a Corbilor Albi.

Scopul primordial al minitaberei este de a ajuta tinerii în socializare, cel secundar fiind acela de a oferi o alternativã pentru universului virtual în care trãiesc acești adolescenți în fața calculatoarelor. Tinerii sunt inițiați în exocarstologia aplicatã (cãutarea peșterilor în regiunile carstice) palinologie și mitologie (ciuperci otrãvitoare, basme legate de ciuperci cu pãlãrie), drumeția culturalã (colectarea informațiilor naturale și culturale ale unor trasee turistice).
Cele trei teme de ”rezolvat” au fost: 1. organizarea ad hoc a unei mini expediții cu scopul de a descopri o peșterã de minim 3 metri într-o zonã carsticã neumblatã, 2. folosirea animalelor de companie (câini) in cercetarea carstului (asigurarea legãturii dintre cercetãtorii de suprafațã care se îndepãrteazã mai mult de 50 m unul de celãlalt), 3. pãdurea ca sursã de optimism și adrenalinã (cazuri nostime, fenomene care pot fi considerate haioase), 4. scrierea unei relatãri de 20 de rânduri legate de aportul personal la aceastã mini tabãrã.
În aceste zile vã vom prezenta cele 4 relatãri considerate publicabile:

1. Cum am descoperit Grota Mitului cu argila roșie
2. Cum se comportã un corgi când simte suflarea peșterii
3. Corbii Albi descoperã Cimitirul Piticilor
4. Calul misterios din molidiș care are coarne și rumegã