Produse secuiești… pentru masa de Crăciun a bucureștenilor

Produse secuiești… pentru masa de Crăciun a bucureștenilor

 
Bucureștenii au luat cu asalt Târgul secuiesc “Ozosep”, deșfășurat în perioada 13/15 – decembrie 2019 în Grădina Verona. A fost o ediție specială de Crăciun care durat trei zile, edițiile obișnuite fiind doar de două zile.

Au participat peste 25 de mici producători din lumea secuiască, evenimentul fiind organizat de  Asociația Economiștilor Maghiari din România, Filiala București cu sprijinul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita. 

Delicatesele secuiești pentru masa de Crăciun au fost: brânzeturi (cu diferite arome: boia, salvie, ardei iute), preparate din carne (cârnați, afumături, ruladă, slănină, șuncă), produse din păstrăv, pălincă, vin, pâine de casă, cozonac secuiesc și alte prăjituri, saleuri. 

Gurmanzii s-au putut delecta la fata locului cu vin fiert, ceaiuri, precum și cu mâncăruri pregătite de loc: kürtős, langoș, gulaș la ceaun, hotdog secuiesc (ales în anul 2017 printre cele mai bune 5 hotdoguri din țară), precum și pâine cu untură. 

Nu au lipsit nici meșterii artizani cu jucării din lemn, obiecte din ceramică, articole din piele, lucrate manual, dar și bijuterii precum producătorii de cosmetice naturale cu diferite săpunuri și creme ecologice. 

De precizat că deja sunt cinci ani de când Târgul “Ozosep” are loc în București – prima ediție fiind în noiembrie 2014.