Nature Cool/Corbii Albi – Ieșirea spectaculoasã a puilor de Caretta caretta din cuibul de nisip

Nature Cool/Corbii Albi – Ieșirea spectaculoasã a puilor de Caretta caretta din cuibul de nisip
În cadrul proiectului Nature Cool inițiat de Corbii Albi cu scopul de a apropia tinerii maghiari și români de ”adrenalina naturii” (ca și alternativã la lumea de joacã a calculatorului), mica echipã a asociației s-a alãturat prestigioasei organzații Archelon, asistând-o în activitatea sa de a monitoriza ieșirea spectaculoasã a puilor de Caretta caretta din cuibul de nisip al plajelor invadate de turiștii din insula Creta.
Evenimentul de o rarã spectaculozitate este supravegheat de o echipã tânãrã internaționalã, care folosește toate mijloacele posibile de a atrage tinerii spre o viațã în armonie cu natura, nu mai puțin spectaculoasã decât jocurile de calculator. Corbii Albi au fost instruiți în a da ”primul ajutor” animalelor dezorientate de cãtre Maia la Cour, o tânãrã voluntarã din patrula de monitorizare matinalã a plajei din nordul insulei Creta.
Conform Maiei, țarcurile din trestie montate între șezlonguri au rolul de a dirija țestoasele ieșite din ouã spre mare. − Am montat zeci de tãblițe de infomare adresate turiștilor, legate de
cuiburi și primele mãsuri de ajutorare a noilor nascuți − spunea Maia
celor care i-au înconjurat cu real interes.