ÎN URMA LUMINII; TRUPA CARE A AJUNS SÃ FIE CUNOSCUTÃ CA NIGHTWISH-UL UNGARIEI

ÎN URMA LUMINII; TRUPA CARE A AJUNS SÃ FIE CUNOSCUTÃ CA NIGHTWISH-UL UNGARIEI
Este greu sã vorbești despre Power Metal Simfonic și sã nu te gândești imediat la trupa finlandezã Nightwish. Fiind cei mai apreciați în acest gen, ei au devenit deja un simbol colectiv al metalului care include și elemente orchestrale.
 
Dacã cineva urlã „Nemo”, toatã lumea se gândește la videoclipul lor aproape gotic din 2004 care a revoluționat posibilitãțile muzicii europene (sã nici nu vorbim de popularitatea acesteia).
 
Dupã ce Nightwish, Within Temptation și Epica au devenit avangarda armatei metalului îmbinat cu elemente orchestrale, și alte țãri au început sã adauge artiști de acest gen pe listã. Așa s-a nãscut și trupa maghiarã Tales of Evening la începutul anului 2011. Cântând Power Metal Simfonic cu elemente din Gothic Metal, și-au lansat primul videoclip întitulat „Lázadás” (Rãscoala) imediat dupã geneza lor.
 
De atunci, acea piesã a devenit imnul lor necontestabil și la fiecare concert live, este cântatã de public în mod emoționant. Urmãtorul lor videoclip, „Inkább Egyedül” (Mai Bine Singur), s-a dovedit a fi și mai bine realizat din perspective muzicale și cinematografice profesionale.
 
 
 
 
Dupã douã albume, „Hajléktalan Lélek” (Sufletul Fãrã Adãpost) – 2012 și „Szilánkok” (Cioburi) – 2015, Tales of Evening și-a anunțat a treia capodoperã întitulatã „A Fény Nyomában” (În Urma Luminii) în anul 2017. Acest album a fost lansat în Mai 2018 și a devenit un Magnum Opus foarte bine cunoscut în Ungaria.
 
Nightwish-ul maghiar a creat ceva extraordinar de data aceasta și noi de la Corbii Albi vom posta Teaser-ul albumului „A Fény Nyomában” sub acest articol ca toatã lumea sã poatã sã guste puțin din ingeniozitatea lor. Rock on!!!
 

 

TALES OF EVENING:
Dudás Ivett – Voce
Ádám Attila – Clape
Ribarics Tamás – Chitarã
Pálosi Róbert – Tobe
Németh Attila – Bas