FENOMENUL WISDOM ȘI SUCCESUL POWER METAL-ULUI MAGHIAR
Format în anul 2001 la Budapesta, trupa Wisdom este una dintre cele mai cunoscute proiecte muzicale maghiare de metaliști. Când vine vorba de puterea și viteza genului Power Metal, nu este un lucru minuscul sã fii cunoscut și în alte țãri. În cazul trupei Wisdom, acest lucru nu pare a fi o problemã deoarece turneele lor adeseori se terminã în succes european.
Dupã patru albume full length și douã EP-uri, Wisdom a ajuns sã fie trupa cea mai menționatã în cercuri metalice europene și colaborarea lor cu anumite acte muzicale nordice a devenit un simbol de mândrie naționalã. Concertul lor aniversar „Keep Wiseman Alive”  aduce trupe precum Powerwolf, Delain, Evergrey, etc în Ungaria în fiecare an dar tot ei rãmân titularii. Când Powerwolf sau Delain deschide pentru tine, știi cã ai creat un act muzical de succes!
Recent, Wisdom a ajuns sã colaboreze cu artiști recunoscuți precum Joakim Brodén (Sabaton) în piesa „Rise of the Wise”, Mats Levén (Malmsteen, Therion), trupa Judas Priest, Fabio Lione (Rhapsody, Vision Divine, Angra, Kamelot), și mulți alți. În prezent, chitaristul și compozitorul trupei Beast in Black, Anton Kabanen, a devenit membru Wisdom, iar Molnár Máté (basistul din Wisdom) a intrat în Beast in Black. Muzica unește oamenii, chiar și dacã trupele europene devin multietnici și multiculturali.
PS: Acest videoclip a fost în producție timp de 3 ani. Haideți sã-i mai dãm cateva like-uri!