Ernõ Bartha – 100 de zile pe jos pentru artã și dreptate

Ernõ Bartha – 100 de zile pe jos pentru artã și dreptate

Sculptorul clujean Ernõ Bartha, împreunã cu regizorul Bács Ildikó au ajuns acasã din pelerinajul de 100 de zile (2025 km), fãcut din Vlaha (Magyarfenes,jud.Cluj) pânã la Londra, din dragostea pentru artã, libertate și dreptate.

În 2012 Ernõ Bartha a reprezentat România cu proiectul „Nature in the City” la Olimpiada Culturalã din Londra, care a acompaniat Jocurile Olimpice din acelasi an. Au fost selectate 3 sculpturi care au fost amplasate în Victoria Park (Bird, Skyscraper) și în London Pleasure Gardens (Time Spiral). Pelerinajul artistului Ernõ Bartha sculptor, visual artist a pornit din pricinã cã cele douã sculpturi din Victoria Park timp de 3 ani nu au primit inscripție cu numele artistului, titlul lucrãrilor sau proiectul, prin care au ajuns acolo, plãcuțele fiind puse numai dupã pleacrea artistului în acest pelerinaj.

Sculptura din London Pleasure Gardens (Spirala Timpului) a fost expusã doar pentru o sãptãmânã, parcul întrând în faliment imediat dupã deschiderea Jocurilor Olimpice și astfel lucrarea rãmânând prizoniera parcului închis publicului.

Întreaga poveste a drumului lor o puteți afla la Transilvania Culturalã de duminicã, 22 noiembrie, ora 17:30, în reluare, luni, 23 noiembrie, ora 15:30. Transilvania Culturalã se vede și online la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-cluj la aceleași ore.

TVR Cluj poate fi urmãrit de-acum încolo și în pachetul de televiziune digitalã prin cablu al operatorului UPC. Telespectatorii pot recepționa astfel postul nostru de televiziune în condiții de imagine și sunet impecabile pe canalul 81.