DEMJÉN FERENC ȘI IMORTALIZAREA ROCK-ULUI CLASIC MAGHIAR
Contribuind la mai mult de 150 de albume muzicale și creând o aurã profesionalã nemãrginitã în domeniul Rock-ului maghiar, Demjén Ferenc este un artist care și la vârsta de 71 de ani meritã vãzut live oriunde ai fi și orice limbã ai vorbi. Muzica lui transcende structuri politice, etnice, și diferențele fundamentale dintre generații – el, cu vocea sa excepționalã, a ajuns sã-i uneascã pe toți cei care îi acordaserã urechile cândva în viața lor.
Având peste 20 de albume finalizate și nenumãrate concerte în spatele lui, Demjén face parte din acei artiști care încã mai poate aprecia sunetul adevãrat al instrumentelor – un aspect mai puțin notabil în zilele noastre, unde tehnologia avansatã a ajuns sã eclipseze talentul adevãrat. Demjén, însã cântã cu inima deschisã și vocea sa natural-rãgușitã a devenit un simbol-pivot al Rockului Clasic maghiar.

În data de 19 August 2018, Demjén Ferenc a cântat la Cluj-Napoca în cadrul Zilelor Culturale Maghiare și experiența a fost mai mult decât magicã pentru toți. De ce? Deoarece, cu excepția a 1-2 oameni, nimeni nu și-a ridicat smartphone-ul sã-l filmeze pe maestru. Concertul lui a fost unul emoționant și spectatorii au fost fermecați totalmente – un aspect cât se poate de rar-întâmpinat în zilele noastre aproape obsedate digital. De la copii la oameni vârstnici, toți au cântat cu Demjén și atmosfera a devenit una aparent trasã din anii ’80.

În concluzie, aș dori sã aduc un omagiu domnului Demjén Ferenc prin a-i atașa piesa cea mai vitalã aici. Vorbind de cai și de arta de a cãlãri în mod evident, piesa se subînțelege totodatã a fi o dedicație visãtorilor adevãrați: „A lelkünk addig vágtat, míg hajtanak a vágyak.” (Sufletul nostru atât galopeazã cât este motivat de visele noastre)
Ținem muzica adevãratã live în viațã! Keep rockin’!