Daniela Dobre: Ce naiba au ãștia cu steagul maghiarilor și cu Sfântu Gheorghe?
Ce naiba au ãștia cu steagul maghiarilor și cu Sfântu Gheorghe?

Congresul UDMR de la Cluj a hotãrât, cã roșu-alb-verdele este simbolul național al maghiarilor din România, sugerând cã maghiarii din întreaga lume fac parte din aceeași națiune – cea maghiarã.

Dupã cum era de așteptat, a pornit avalanșa postãrilor antimaghiare pe Facebook. Au ieșit la înaintare toți patrioții și se dau cu curu’ de pãmânt, cã ei la Sfântu Gheorghe au cerut pâine în limba românã și nu au fost serviți (pentru cine nu știe, eu sunt o româncã din Sfântu Gheorghe).

Ce naiba au ãștia toți cu Sfântu Gheorghe? 
Mai luați și voi o hartã, mai studiați și o sã vedeți cã mai existã în Secuime și Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și multe alte localitãți. Vã place vouã sã ne cãlãriți pe noi la Sfântu, da’ și când ne-om sãtura și-om ridica una din cur, o sã picați cu toții și o sã vã piarã pofta sã ne mai cãlãriți. 

Eu am avut multe discuții cu astfel de oameni, care posteazã acest lucru ca un simplu copy/paste fãrã sã știe unde este pe hartã Sfântu Gheorghe. De obicei le spun cã ar trebui sã cearã lapte sau ouã, se pare cã pâinea nu le aduce noroc. Nu spun cã nimeni, niciodatã nu a trecut realmente prin așa ceva, dar tare ne mai place sã facem din țânțar armãsar.

        
Am douã cazuri cu douã doamne, o moldoveancã și o dobrogeancã. Ele ocupã locul unu la prostie. Se plângea data trecutã o moldoveancã, cum cã a fost la piațã în Sfântu Gheorghe, a cerut pãpușoi și nu a fost servitã.

Dobrogeanca și ea a fost în Sfântu Gheorghe (cicã) și la nu știu care magazin a cerut ciușcã și povestea ea cu lacrimi de crocodil cã nu a fost servitã.

Tanti dragã (moldoveanca și dobrogeanca), dacã mie nu îmi spunea cineva acum mulți ani, cã pãpușoi înseamnã porumb și ciușcã ardei iute, puteați sã cereți și de la mine, româncã fiind și eu mã uitam la voi ca vițelul la poarta nouã.

Ideea este, încetați sã mai cãlãriti acest subiect care este super-extra-mega-giga plictisitor. Ați rãmas blocați cu degetele pe copy/paste.

La urma urmei ce naiba au ãștia cu steagul maghiarilor și cu Sfântu Gheorghe?