Zsóri Dániel – ”un succes al unei întregi națiuni maghiare dinamice”.
Zsóri Dániel – ”un succes al unei întregi națiuni maghiare dinamice”.

Conform FIFA, cel mai frumos gol al anului 2019 se leagã de aceastã datã de campionatul Ungariei și de numele tânãrului orãdean Zsóri Dániel. Golul câștigãtor a fost înscris în meciul Debrecen – Ferencváros, Zsóri Dániel intrând în teren ca debutant în liga naționalã, la vârsta de 18 ani.

Golul a fost unul decisiv în meci, în minutul 93, fiind considerat de crainici și suporteri incredibil, deoarece Zsóri e un fotbalist foarte tânãr, cãruia însuși antrenorii îi țineau pumnii pentru ca în ultimele minute ale meciului (el a intrat în minutul 81, ca o încercare disperatã de a surprinde echipa adversã) sã reziste presiunii unui astfel de meci încãrcat de orgolii.

La preluarea premiului Puskás al FIFA pentru cel mai frumos gol al anului, Zsóri nu prea știa ce sã spunã (în maghiarã) auditoriului select – concurând cu golul lui Messi – însã ambasadorul FIFA al Ungariei, 
     
Szöllõsi György s-a dezlãnțuit presei. Bucuria lui fiind fãrã margini, a declarat cã reușita lui Dani este ”un succes al unei întregi națiuni maghiare dinamice”.
Zsóri fiind un tânãr maghiar orãdean, vorbele ambasadorului au fãcut furori, deoarece – vrând nevrând – au ieșit iarãși în lumina reflectoarelor sumele uriașe prin care Ungaria sprijinã sportul în regiunile maghiare din Ardeal: fotbal, hochei, box, sau chiar înființând academii întregi de sport (cu infrastructura necesarã).