XII. Maratonul Internațional de Lectură: József Attila – 2020

 

Organizatorul principal al maratonului internațional de lectură este Biblioteca Județeană ”Kájoni János” din Miercurea Ciuc, cu sprijinul Consiliului Județului Harghita. Această lectură transfrontalieră de anul trecut a avut peste 33.000 de participanți din 12 țări, 292 de locații!

După lucrările lui Elek Benedek, Balázs Orbán, Mórkai Mór, János Arany, Géza Gárdonyi, Zsigmond Móricz, Sándor Kányádi, Áron Tamási, Magda Szabó, Miklós Petőfi Sándor Radnóti, pe data de 18 februarie anul acesta vor fi recitate lucrările lui József Attila (1905-1937), deoarece anul acesta se împlinesc 115 de la nașterea sa. Cu această ocazie în orice moment al zilei, putem citi poeziile sau proza lui Attila József după preferință.
   

Scopul nostru este de a atrage atenția asupra importanței cititului, iar cititul concomitent dă amploare evenimentului.
  

Ca și în anii precedenți, locul de desfășurare poate fi clasa, sala de banchet, sala de sport, biblioteca, cafeneaua, instituțiile culturale, acasă, stațiile de autobuz, etc.  Locația centrală a maratonului  este Biblioteca Județeană ”Kájoni János”, iar intenția participării necesită  programare prealabilă la tel. nr. 0742 76 11 84 .
 

Participanții primesc  semn de carte  ca recunoștință pentru implicare. 

Așteptăm să postați pe pagina de Facebook a evenimentului: portrete ale pregătirii sau postarea propriilor postere și desene pentru acest eveniment, urmate de feedback, prezentări scurte, însoțite de câteva fotografii.

Lincul evenimentului: https://www.facebook.com/events/175581687136726/

Vizualizarea acestor postări ne ajută să ne facem o idee despre atmosfera și amploarea acestei mișcări literare unice la care putem lua parte.

 În numele echipei de organizare, mulțumim tuturor cititorilor și organizatorilor locali în prealabil pentru cooperarea lor, pentru bucuria de a citi împreună!


Leave a Reply

Your email address will not be published.