„Vlad, rezistã!” – s-a strigat în Piața Victoriei
„Vlad, rezistã!” – s-a strigat în Piața Victoriei

Protestarii care au cerut demisia guvernului Ponta în urma tragediei de la Clubul Colectiv au ieșit din nou în stradã în perioada 28-29 aprilie 2016 ca sã cearã de aceastã datã demisia guvernului Cioloș. Indignarea tinerilor a fost cauzatã de demisia lui Vlad Alexandrescu, singurul ministru al culturii care – conform protestatarilor – a vrut sã facã reformã: „cred cã este singurul ministru din acest guvern care își meritã mandatul și a încercat sã se ridice la înãlțimea așteptãrilor” (a declarat pe pagina de Facebook Lector Dr. Claudiu Crãciun care a partipat la miting).

Protestarii care au inițiat în trecut și mitingurile de salvare a Roșiei Montanã au precizat în comunicatul de presã cã au aflat „cu surprindere cã ministrul Vlad Alexandrescu a demisionat la cererea lui Dacian Cioloș”. De asemenea comunicatul de presã mai aratã cã este vorba de o acțiune civicã fãrã semnificație politicã: „Nu susținem politicieni, dar acest ministru a fost singurul care a fãcut pași concreți pentru salvarea Roșiei Montane. Îndepãrtarea lui este un mare pas înapoi în aceastã privințã.”

De menționat cã Vlad Alexandrescu a recizat pentru știrile ProTV, în legãturã cu demisia lui, cã problema conflictului intern de la Opera Românã „a fost un pretext, am deranjat multe persoane pentru ca am introdus Roșia Montanã în Patrimoniul Național și am propus-o pe lista Patrimoniului UNESCO, precum și pentru ca am oprit buldozerele care distrugeau monumente”. Nu trebuie uitat nici cã Vlad Alexandrescu a protestat contra buldozerelor ce încercau distrugã monumente:

„știți cã sunt singurul ministru al Culturii care a ieșit în stradã sã opreascã… în Parcul Romanescu din Craiova, camioanele de demolãri” (așa cum a precizat acesta într-o declarație pe realitatea.net).

Parcul Romanescu din Craiova a fost inaugurat în 1903 și este declarat monument istoric.

Pânã la urmã susținerea din aceste douã zile de protest l-au determinat pe Ministrul Vlad Alexandrescu sã rãmânã în funcție:

„Vã mulțumesc tuturor pentru susținerea din ultimele zile: manifestațiile de stradã de miercuri și joi, opiniile publice, articolele de presã, numeroasele comentarii de pe rețelele de socializare și petițiile în favoarea rãmânerii mele ca Ministru al Culturii. Din toate acestea am înțeles cã reforma pe care am început-o în domeniul culturii are o largã audiențã și rãspunde unei așteptãri generale de înnoire în sectorul cultural. În momentul de fațã continuarea acestei reforme este periclitatã. Am convenit cu Prim-Ministrul cã nu îmi voi depune demisia înaintea sãrbãtorilor de Paști.” (a declarat Vlad Alexandrescu pe pagina lui de Facebook).

Protestul „Vlad rezistã!” va fi reluat în Piața Victoriei pe 3 mai la ora 19 așa cum anunțã comunicatul de presã al protestarilor:

De precizat cã protestul se extinde și în alte zone, astfel încãt Timișoara și Clujul s-au solidarizat deja cu Bucureștiul în aceastã cauzã.