Un alt eu însuflețit prin muzicã – trupa Alterego
Un alt eu însuflețit prin muzicã – trupa Alterego

Cu toții cunoaștem muzica. Muzica vorbește pe limba oricui. Ea este deseori o alinare, sau un rãspuns, cãruia nu i s-a pus nicio întrebare. și deseori, acesta unește sufletele tinere și așa devine o formație.

Trei tineri pasionați de muzicã, un chitarist, un baterist și un bassist, și-au unit instrumentele și au format o trupã. Alterego, a fost înființat în luna februarie, anul 2016, de trei „amatori de muzicã”: Péter Gellért, Csóka Lóránd și Fodor Laci, care au fãcut parte și din alte formații în trecut. Însã prietenia lor i-a unit în aceasta nouã formație.

Bãieții provin din Gheorgheni, iar muzica pentru ei este o dezlãnțuire a sufletului care îi cupleaza cu publicul. Aceasta începe acolo unde vorbirea se sfârșește, și este prilejul ideal pentru exprimarea sentimentelor. Tinerii formației Alterego au rãspuns la întrebãrile mele și mi-au povestit mai multe, cu o deosebitã plãcere:

– Cum v-a venit ideea sã alcãtuiți o formație?- am inițiat dialogul cu ei.

– „Muzica a avut un rol fundamental în viața fiecãruia dintre noi și gusturile în materie de muzicã erau și sunt aceleași, așa cã am considerat o idee bunã alcãtuirea unei formații. Individual, am fãcut parte și din alte formații înainte, așa cã am avut o viziune și experiențã în ceea ce cuprinde o formație”- mi-a rãspuns Lóránd.

– De când face muzica parte din viața voastrã?

– Încã din copilãrie ne-a însoțit pașii, pânã în momentul de fațã, așa ne-am hotãrât nu doar sã ascultãm muzicã, ci sã o și producem. În ce gen de muzicã ne integrãm? Nu putem rãspunde cu un gen exact, poate puțin din mai multe: se îmbinã funky-ul cu rockul alternativ și punkul – afirmã bãieții.

– Ce comunicați prin muzica voastrã, sau ce a-ți dori sã comunicați pentru cei care vã ascultã?

– Muzica și piesele noastre ar dori sã atingã toate vârstele sufletești, dar cel mai adesea sunt mai apropiate de generația tânãrã.

Tematica pieselor cuprinde trãirile pe care le avem noi, sau orice tânãr, în diferite ipostaze ale vieții, iar starea sufleteasca pe care am dori sã o comunicãm este plinã de energie și beatitudine Încercãm sã fim spontani, sã scriem pe moment trãirile noastre.

Deobicei, careva dintre noi spune o temã, iar toți trei dezvoltãm ideea, ne comunicãm perspectivele și așa obținem un conținut. Cel mai mult avem în vizor starea pe care vrem sã o transmitem, dar și sã ne adaptãm stilului nostru, ca piesa sã fie o reușitã și sã o cântãm cu plãcere și poftã în fața publicului.

Sursa de inspirație sunt, cel mai adesea, evenimentele din viața noastrã, care ne creeaza o anume dispoziție, însã ne inspirã foarte mult și alte genuri de muzicã, alți muzicieni și piese favorite.

– Spre ce reușite tindeți voi, ca o trupã începãtoare?

– Am reușit, într-un an, sã participãm la câteva evenimente și festivaluri mai mari, sau mai mici, dar în prim-plan am avut scrierea pieselor noastre. Am dori ca, în viitor, sã participãm la cât mai multe festivaluri, și sã organizãm concerte, sã ne facem cunoscuți printre tineri, sau orice alte vârste. Iar primãvara aceasta am vrea sã scoatem un mic album.

                                                                          ***
Acești trei tineri pot fi considerați diferiți. Poate din pricina dedicației lor, sau poate din cauza alter ego-ului lor, care a reușit sã-și atingã țelurile. Bãieții trupei Alterego îi sfãtuiesc pe cei pasionați de muzicã sã nu se opreascã din cântat, pânã când nu și-au realizat dorințele. Iar cei care nu cântã, sã nu înceteze de a cãuta alter ego-ul propriu, dedicat muzicii. Limbajul muzicii este unul înțeles numai de suflet, dar pe care sufletul nu-l poate niciodatã traduce.