Ultrașii români și unguri – amendați frãțește
Ultrașii români și unguri – amendați frãțește

Ungurii…

Deși atât MLSZ, înșiși jucãtori, precum și selecționerul Marco Rossi i-au rugat pe spectatori sã susținã echipa având o atitudine sportivã, existã documentãri video în care aceștia strigã, cu mai multe ocazii și în grup, “Slovacia de rahat”, și scandeazã alte expresii disprețuitoare. Abaterea disciplinarã a fost evaluatã drept o recidivã din partea Ungariei, având în vedere cã în ultimii cinci ani au existat mai multe demersuri împotriva federației ungare rezultate în urma atitudinii rasiste a spectatorilor din tribunã.

În anunțul privind sancțiunea, MLSZ mai precizeazã pe site-ul sãu oficial, cã se va strãdui sã asigure, pe 13 octombrie, atmosfera adecvatã unui meci de calificãri prin invitarea jucãtorilor din echipele de juniori, sub 14 ani, și a unor tineri microbiști.

 
Românii

Federația Românã de Fotbal a anunțat, cã meciul România-Norvegia, din preliminariile EURO 2020, se va disputa fãrã spectatori. De asemenea, Comisia de Disciplinã a UEFA a amendat FRF cu 83.000 de euro în urma incidentelor de la meciurile cu Spania și Malta

„În ciuda apelurilor repetate ale Federației Române de Fotbal, prin canalele de comunicare înaintea partidelor cu Spania și Malta, cât și pe durata acestora, prin crainicul partidei și mesajele dispuse public pe stadion , comportamentul suporterilor la meciurile din septembrie ale echipei naționale (”Afarã cu ungurii din țarã”) aduce o nouã sancțiune din partea UEFA”, se aratã în comunicatul emis de FRF.