Ucraina: se întãresc relațiile culturale româno-române
Ucraina: se întãresc relațiile culturale româno-române

„Teatrul Mihai Eminescu” din Botoșani a participat din nou la cea de a XII-a ediție a Festivalului Regional de Comedie „Aplauzele de aur ale Bucovinei” care a avut loc în Teatrul Academic Muzical-Dramatic „O. Kobyleanska” din Cernãuți, la 27 octombrie. 

                         
De data aceasta actorii botoșãneni au meritat aplauze prezentând publicului din ținutul nostru spectacolul dupã William Shakespeare „Bocitoarele vesele”. 

Conform criticilor este vorba de
„unica piesã de teatru despre geto-daci, pusã în scenã în România, a fost apreciatã de criticii de artã din nordul Bucovinei, Ucraina, ca fiind unul dintre cele mai reușite spectacole, jucate pe scena Teatrului Cernãuțean, în cadrul Festivalului Regional de Comedie „Aplauzele de aur ale Bucovinei”. 

Dl Alexandru Vasilache, autorul dramatizãrii și regizorul spectacolului, vine cu o idee ineditã, adaptând piesa la legendele și folclorul nostru românesc, construind subiectul ei pe ideea veșniciei, pe raporturile de dragoste veșnicã între oameni, tradițiile autentice românești, moștenirea culturalã carpato-danubianã și universul geto-dacic cu arhaicele lui dansuri, împletindu-se cu universul shakespearian (Toma Diana, Nicolae Hauca/Zorile Bucovinei).”

                   

Spectatorii și-au fãcut cunoștințã cu scena despre geto-daci în care au fost împletite tradițiile românești autentice, moștenirea culturalã carpato-danubianã și universul shakespearian. 

Artiștii teatrului au lãsat în Cernãuți emoții plãcute și spectatori încântați. Vã așteptãm cu drag la urmãtoarea ediție.