(Trianon 100) Tu cum ajuți școlile, secțiile maghiare din apropierea ta?

Tu cum ajuți școlile, secțiile maghiare din apropierea ta?

Un nou proiect pornit de Corbii Albi:  ”O minge și o carte maghiară” sau ”Tu cum ajuți școlile (secțiile) maghiare din apropierea ta?”.

Scopul proiectului este de a atrage atenția asupra școlilor (secțiile) maghiare din Etnospora maghiară din România, promovând ideea responsabilității comune pentru viitorul acestora.  

Proiectul a debutat prin colectarea și apoi predarea unor cărți pentru secția maghiară a Școlii Generale Octavian Goga din cartierul Mănăștur din Cluj. Lista cărților a fost întocmită de profesoara de maghiară, Lupea Amália.

Mingea a fost preluată de profesoara de religie Nagy Katalin, care a mărturisit, că vrea să ofere elevilor din clasa a 8-a câte un volum Aranyember (Omul de aur) de Jókai Mór, dar nu a reușit să achiziționeze atâtea bucăți, cât era nevoie.

– Vroiam să dau la toți aceași carte, dar am fost nevoit să completez cu câteva volume de Kárpáthy Zoltán, roman scris tot de Jókai Mór – a spus profesoara, mărturisind, că aceste cărți sunt cumpărate de ea însăși, din banii proprii. – Așa am simțit că este mai bine pentru mine să ofer ceva din sufletul meu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.