Tinerii maghiari readuc muzica rock la Eurovision – susținere uriașã din toatã Europa pentru AWS
Tinerii maghiari readuc muzica rock la Eurovision – susținere uriașã din toatã Europa pentru AWS

Dupã mulți ani, iatã cã la Eurovision se va prezenta și o trupã de alternatív rock–metal, care sosește altminteri exact din Ungaria, fiind câștigãtoarea concursului de selecție al acestei țãri. Tinerii de AWS au fost șocați când s-au regãsit pe primul loc al concursului național, fiind convinși, cã într-o lume muzicalã siropoasã și politizatã nu ai nici o șansã pentru a promova muzica hard rock purã… în limba maternã.
Reușita AWS la concursul de selecție al Ungariei a produs valuri uriașe. Formația Tankcsapda – cea mai în vogã formație de rock a Ungariei la ora actualã – a prezentat știrea în mijlocul concertului lor, liderul Lukács Laci notând pe un ton inconfundabil: ”Iatã nu degeaba am ținut pumnii pentru AWS, care cântã în limba maghiarã, în profida faptului cã engleza este peste tot. E timpul ca, în sfârșit sã aparã și o formație normalã de hard rock la Eurovision, arãtând continentului, ce înseamnã muzica hard rock”.
      
* This is one of my favourites so far! 12 points from Portugal!*we are gonna listen to rock music in ESC! ORGASM!*Maybe there’s something wrong with me, but now this is my favourite song! I will definitely vote for this. Good luck from Ukraine*When we don’t send metal anymore, at least you do! Thanks Hungary. Good luck from Finland.


Sute de mesaje de susținere au sosit în scurt timp dupã apariția piesei pe internet, tineri și mai puțin tineri din Anglia, Ucraina, Cehia, Olanda, Rusia, asigurând tânãra formație de votul lor. Comentariile sunt în mai toate limbile continentului…


Adio varã

 

Iatã dãm cãrțile pe fațã,

Corabia e pe
plecate,

Te va pãrãsi
îndatã.

 

Sângele meu îți
va umple venele,

Nu-l vei trãda, Semnul
pe inima ta,

Pânã în ceruri te
va ridica.

 

Adio varã, dar ai
întârziat,

M-ai mințit cã
vei fi doar a mea,

Dar am rãmas doar
cu promisiunea.

 

Adio vise, bine
cã v-ați spulberat,

Acum e timpul
recuperãrii,

A tot ce s-a
putut pieri.

 

Oboseala se
strecoarã în mine,

Știu cã m-ai
ține încã lângã tine,

Dar hai, lasã-mã
pe drumul meu.

 

Iatã, îți
ofer bucatã din mine,

N-o trãda, Semnul
pe inima ta,

Pânã în ceruri te
va ridica.


Traducerea: Csaba Szabó ©