TELESULI – aventura televizată a profesorilor maghiari continuă: azi Oglinda Năzdrăvană.

TELESULI – aventura televizată a profesorilor maghiari continuă: azi Oglinda Năzdrăvană.

Marea aventură a profesorilor de la școlile maghiare, ce-au acceptat provocarea catedrei televizate, continuă dezinvolt, dascălii obișnuindu-se încetul cu încetul  cu reflectoarele și cu cele 24 de minute în care trebuie să se incadreze, indiferent dacă predau lecții pentru clasa a VIII-a sau pentru a XII-a.

Mica sală profesorală ad-hoc din holul TVR Cluj este rareori goală, dascălii pregătindu-se pentru ”catedrele televizate” cu voie bună, formându-se astfel noi prietenii, fiindcă mulți profesori acum se văd prima dată.Tu unde predai?

– Ce grad didactic ai? Ai definitivat? Ești detașat? Cum stai cu materia? La voi cum reacționează elevii la lecțiile predate prin TVR Cluj? Tu cum faci naveta? Ești dirigintă? Voi cum recapitulați ultimele teme? – Iată câteva întrebări ce se pot auzi din direcția ”sălii profesorale”.

Dascălii care vin din orășele sau comune, preiau foarte repede, chiar în câteva minute ”ritmul  clujean”,  declarând că n-au absolut nici un complex, că ei nu predau la școlile în vogă din Cluj.

Schuller Hajnal predă maghiara la Liceul Teoretic ‘Kemény Zsigmond’ din Gherla. La prima sa apariție pe ecrane nu a fost încântată deloc de prestația sa, spunând, că ora decurge foarte bine, până ce pe ecran vede materialul didactic. Dacă apare ea însăși pe ecran, se schimbă situația.

– Când observ, că ecranul mă arată pe mine, mă simt ca în fața unei oglinzi năzdrăvane, care mă imită. Parcă aș începe să bâlbâi,… dar am înțeles că nu există ”scăpare”, deci ora viitoare mă voi pregăti și pentru aceste secunde și mă voi lupta cu ”oglinda” – declara după  ”oră” cu zâmbetul pe buze profesoara din Gherla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.