Teatrul ieșit pe stradã la Târgu-Mureș
Teatrul ieșit pe stradã la Târgu-Mureș

Evenimentul numit „100% Reloaded” a fost anunțat de cãtre Teatrul Național Târgu-Mureș, și a fost organizat cu ocazia deschiderii noii stagiuni. În cadrul programului și-au gãsit loc diferite programe, drept care toți interesații au avut posibilitatea sã cunoascã activitatea actorilor, a voluntarilor și a întregului teatru.

Directorul și actorul teatrului, Gáspárik Attila ne prezintã programul astfel: „Suntem un teatru și în primul rând un teatru are la atribuția sã ținã spectacole. Iar noi considerãm cã nu trebuie sã facem spectacole doar pe scenã, în cadru, așa-zis, organizat, ci din când în când putem sã ieșim și pe stradã, sã aducem teatrul pe stradã și sã ținem niște evenimente care sã ne oglindeascã activitatea extrascenicã. Împreunã cu actorii am fãcut un program de dimineațã pânã seara, în cadrul cãruia au fost organizate diferite activitãți de dans, de lecturã, de spectaco-lecturã; am invitat jongleriști și scamatori. Astfel am încercat sã confirmãm legãtura noastrã strânsã cu oraș, cu public. De fapt, evenimentul marcheazã deschiderea stagiunii, deschiderea campaniei de vânzare a abonamentelor. și noi știm foarte bine cã într-un fel, ca actori, suntem cabotinii acestui oraș și azi intrã în joc orice nebunie cu care putem sã ne prezentãm în mod demn în fața publicului și sã oferim orașului o zi în Piața Teatrului cum nu s-a organizat pânã acum.”

Kocsis Arnold-Levente este voluntar în cadrul teatrului și își împarte experiențele astfel: „Am decis sã fiu voluntar la teatru pentru cã vreau sã-i ajut pe ceilalți și sã fiu parte a unei echipe. Astfel reușesc sã-mi îmbogãțesc cunoștințele, sã cunosc oameni și sã mã dezvolt.”

„Mã numesc Boza Camelia-Loredana, am fost voluntarã la mai multe organizații, iar la teatru sunt voluntarã doar de curând. Este destul de fain, sunt mulți oameni foarte drãguți și open-minded. În cadrul evenimentului „100% Realoaded” pot sã ajut având grijã de copiii celor care au venit sã se bucure de eveniment. Pot sã ajut la confecționarea unor decoruri și sã mã joc cu ceilalți.”