Strigã cu mine: Uh, ia atitudine!

Strigã cu mine: Uh, ia atitudine!

Salut, sunt Andy Ghost, solistul trupei clujene ALTAR si la rugãmintea prietenului meu Szabó Csaba de la Portalul de Contact Român-Maghiar Corbii Albi, am scris câteva cuvinte despre una-alta. Hai sã începem cu ceva specific acestui portal! Sunt sigur ca pentru mulți nu este o noutate, dar pentru alții e bine de știut!

Sunt cetãțean român de naționalitate maghiarã, m-am nãscut în România, am crescut în România și îmi place aceastã țarã minunatã! Locuiesc aici, trãiesc aici și experimentez frumusețea vieții împreunã cu foarte mulți oameni speciali, cu diferite credințe și cu diferite mentalitãți! Mã simt privilegiat sã am prieteni de diferite naționalitãti, cu care sã pot conlocui în pace și bunã-nțelegere și cu care sã pot avea o relație de FRÃțIE!

Consider cã trãim în simbiozã, în interdependenta unii fațã de ceilalți și ca fiecare din noi aduce o culoare unicã pe paleta experienței terestre, pe care noi o numim VIAțÃ!

De când mã știu lupt pentru binele nostru al tuturor, așa cum stiu eu! Fac acest lucru prin diferite metode: prin gând, vorbã, faptã! De când mã știu am fost socotit un rebel si un proscris al societãții… mai ales înainte de revoluție!

Dupã 1989 am simțit cã trebuie sã-mi fac o trupã rock prin care sã mã pot exprima și prin care mesajul meu sã ajungã la cât mai mulți oameni! De atunci și pânã în prezent am cântat în mai multe trupe, în sute de locații, scene mici si mari, în fața a mii si zeci de mii de oameni! Mã bucur cã am fãcut asta și o fac cu mare bucurie si recunostiințã acum, și cu ajutorul lui Dumnezeu chiar și de acum încolo!
Acum, vreau sa iți vorbesc despre o piesã importantã din cariera mea, și anume despre piesa care dat titlul albumului ATITUDINE.

Acest album a fost lansat in 2006, dar consider cã piesa Atitudine are versuri și un mesaj care este la fel de actual și acum!

Acest cuvânt atitudine de câțiva ani încoace a fost atât de vehiculat, de promovat și de suprafolosit, încât aproape cã și-a pierdut sensul și scopul originar!

A fost preluat în diferite campanii electorale ale diferitelor partide, a fost folosit în diferite interese politice, în interviuri, în piese de teatru, în cântece, pe stradã, în casele oamenilor și în instituții ale statului. A fost implementat de corporatiști pentru a convinge și a fost folosit de sportivi pentru a învinge!

Sunt sigur cã te-ai întrebat și tu, ce înseamnã ãa iei: atitudine! Aici fiecare își cunoaște propriile gânduri, direcții și scopuri în viațã, fiecare știe (sau nu) ce vrea de la sine, sau de la cei din jurul sãu!

Eu zic ca totul începe pe plan personal, deci cu tine! Nu ești satitsfãcut cu status-quo-ul situației tale înterioare sau exterioare? Ia atitudine! – adicã FÃ CEVA ca acea stare sã se schimbe! Aștepți cã altcineva sã facã ceva pentru tine, pentru familia ta, cariera ta, pentru țara ta?

Ei, prietene …vreau sã-ti spun un lucru! Nu se va schimba nimic! Cu toții așteptãm sã se schimbe odatã ceva, sa se întample ceva, și parcã nu se schimbã nimic de atâția ani! Fizica cuanticã ne-a demonstrat cã nimic nu este fix, ca nimic nu este stabil, ca totul vibreazã și este în continuã mișcare și schimbare. Românii au demonstrat cã uniți prin dragoste, credințã, înțelepciune și puterea voinței, pot schimba orice!

Pas cu pas începem sã ne trezim! România este pe drumul cel bun! Am demonstrat noua înșine și lumii întregi cã împreuna putem schimba ORICE! Putem SALVA orice! Totul incepe cu MINE, totul începe ACUM și AICI! Spune-ți asta în fiecare zi când te trezești și vei vedea o schimbare! Am auzit undeva: fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în jurul tãu!
De aceea îti spun și îți reamintesc ceea ce stii deja, și ceea ce știu cã vrei sã faci! Ia atitudine!

Nu te lãsa manipulat, nu sta în ignoranțã, nu te lãsa folosit, nu lãsa sã treacã momentul! De dragul tãu, de dragul celor pe care îi admiri și îi iubești!

Ia atitudine! Ia atitudine! Ia atitudine!

                            

ATITUDINE

Timpul e scurt, e mult prea scurt,
Nu te poți pierde în amãnunte înfinite și mãrunte!
Timpul e scurt, e mult prea scurt,
Nu te adânci în vise, în manevre de culise compromise!
Mai e puținã vreme și se va trage linie
– (Se va trage linie!!!)
Nu te mai poți preface cã totul merge bine! – Ia acum cu mine!

Uh – Atitudine! Hei, hei, strigã cu mine!
Uh – Atitudine! Atitudine,atitudine, atitudine! – Strigã, strigã!

Timpul e scurt, e mult prea scurt,
Nu poți sã crezi în semne, amãgit de iluzii ce-ți curg prin vene!
Timpul e scurt, e mult prea scurt,
Nu te mai ascunde dupa jocuri de cuvinte infantile, imbecile!
Mai e puținã vreme și se va trage linie
– (Se va trage linie!!!)
Nu te mai poți preface cã totul merge bine! – Ia acum cu mine!

Uh – Atitudine! Hei, hei, strigã cu mine!
Uh – Atitudine! Atitudine,atitudine, atitudine! – Strigã, strigã!
Atitudine,atitudine, atitudine! – Ia acum cu mine!
Atitudine,atitudine, atitudine! – Strigã, strigã!

Timpul e scurt, e mult prea scurt!