Sport, sãnãtate – Ungaria continuã investițiile în regiunile majoritar maghiare
Sport, sãnãtate – Ungaria continuã investițiile în regiunile majoritar maghiare

Societatea maghiarã autonomã din România se consolideazã pe zi ce trece, dovedind cã maghiarii au un proiect de țarã și nu concep viitorul lor undeva în Europa, îngroșând nesfârșita coloanã a celor care pleacã definitiv. 

                                                        Foto: Székelyhon.ro
Etapele acestei dezvoltãri pot fi deja vãzute cu ochiul liber, urmãrind doar știrile oficiale sosite despre evenimente legate de fenomen. Se clãdesc grãdinițe maghiare, se renoveazã clãdiri cu importanțã istoricã, se fondeazã instituții ale tinerilor, se fac proiecte pentru înlesnirea contactelor cu Ungaria și prin Ungaria în Europa, se fac investiții de proporții în sport, și mai nou, în sistemul de sãnãtate.

                                                          Foto: Székelyhon.ro

Toate acestea se fac cu ajutorul Ungariei, care considerã maghiarii din lumea toatã pãrți ale națiunii maghiare, dispersate din anumite motive în diferite țãri ale lumii.

                                                           Foto: Székelyhon.ro
Știrea cea mai nouã care se leagã de consolidarea societãții maghiare autonome din România este inaugurarea Centrului de Sãnãtate Sportivã al Academiei de Sport (Hochei) din Scaunul Ciuc (Cârța/Csíkkarcfalva).

                                                         Foto: Székelyhon.ro
Desigur, cu ajutorul Ungariei, care contrabalanseazã dezinteresul statului român pentru problemele maghiarilor. Maghiarii, care și-au elaborat un plan de supraviețuire colectivã, așteaptã însã în zadar ofertele de colaborare ale statului – indiferent de guverne.
                                                                Foto: Székelyhon.ro

Societatea maghiarã autonomã din România se consolideazã pe zi ce trece, având un efect pozitiv și asupra românilor care trãiesc alãturi de maghiari. Români, care vãd cã toate drumurile spre Europa trec prin Ungaria.