Singur împotriva tuturor!

Singur împotriva tuturor!

Ridicã-te, fã-te auzit! Rezistã, dacã ești lovit! Ridicã-te, timpul tãu a venit! Rezistã, tu nu mai poți fi oprit! Pentru cã ești! Singur împotriva Tuturor! Nu mai sta, cu capul aplecat! Nu te lãsa îngenunchiat! Nu mai sta de parcã ai fi condamnat! Nu te lãsa în picioare cãlcat! Pentru cã ești! Singur împotriva Tuturor!

Acest cântec apare pe albumul Atitudine al trupei ALTAR și are cele mai puternice și influențe versuri din repertoriul trupei!

     

                                          Singur împotriva tuturor – de la minutul 34.27

A fost cântat în zeci și sute de concerte, a rãmas de la inceput și pânã acum în playlistul cântãrilor live a trupei, ba chiar la ideea colegului meu Teo Peter i-am facut chiar și o traducere în limba maghiarã , iar versurile au fost cântate bilingv în Targu-Mures în club Jazz & Blues în cadrul unui concert Altar, unde reacția a fost pe mãsura asteptãrilor, având în vedere cã majoritatea publicului era alcãtuit din rockeri de etnie maghiarã, dar și românã!

Trupa Altar a fost din totdeauna o formație multinaționalã, trãim ca frații și nu am avut niciodatã divergențe pe tema diferențelor de naționalitate, dimpotrivã, ne intelegem foarte bine și faptul cã încã suntem activi pe piața româneascã dupã 25 de ani de activitate, demonstreazã cã putem conlucra ca o echipã eficientã, fãrã nici o problemã!

Iatã o secvențã filmatã la Tg-Mureș:

     

                                                         Egyedül mindenki ellen!

Chiar dacã în aparența este o piesã simplã, este ca un cântec de marș pentru soldații care merg la o luptã dreaptã! Are puține versuri fiindcã ideea era sã transmitem un mesaj cât mai adânc , concis și plin sens , iar din reacția pe care o are publicul de fiecare datã când o cântãm live, se aratã cã am reușit din plin acest lucru!

Acest cântec are menirea de a iți pune o oglindã în fața ochilor, sã reevaluezi realitatea, sã realizezi și sã vezi cum stau lucrurile cu adevãrat în tine și în jurul tãu,… și sã te facã sã reacționezi!

Dacã vrei sã schimbi ceva în tine, sau în jurul tãu, va trebui sã-ti înfrunți demonii”, sã declari rãzboi împotriva lenei și comoditãții, va trebui sã ieși din zona ta de comfort, va trebui sã-ti poruncești minții și trupului sã-ți urmeze credința, principiile cele mai adânci, va trebui sã lupți, sã transpiri și sã suferi! Va trebui sã te expui!

Poate în prima fazã vei fi socotit nebun si batjocorit, poate vei fi ignorat, poate vei fi persecutat , sau poate vei fi inchis, torturat, chiar omorât! Sau toate astea la un loc! Însã, la urmã vei avea satisfacția triumfului, bucuria succesului , împlinirea dorințelor și vei fi un exemplu demn de urmat pentru alții mai slabi, sau mai puțin curajoși, vei fi un mentor, unul care a reușit sã mute munții!

Dar, în același timp vei fi urât de mulți, fiindcã ai expus, ai adus lumina asupra unor stãri și unor comportamente care nu mai pot fi ascunse! Vei deveni oaia neagrã a familiei, o persona non grata, un outcast al societãții… și atunci poate te vei simți cã ești: singur împotriva Tuturor!

Acest cântec are puterea de a te ridica, de a te ajuta sã mergi mai departe, atunci când crezi cã totul este pierdut sau ca totul este în zadar! Acest cântec are puterea sã te activeze, sã te motiveze și sã te transforme! A fost creat sã provoace revoluție, în mine, în tine și în jurul nostru!

Chiar dacã ai impresia cã ești singur în misiunea ta, exact prin faptul cã te expui și nu mai înghiți toate rahaturile care ți se oferã și începi sã iei Atitudine, sã reacționezi și sã protestezi, vei întâlni oameni cu aceeași mentalitate, aceași principii si scop, și atunci vei realiza cã de fapt NU ești singur, și cã de fapt VOI sunteți cei care împingeți barierele, care rupeți zidurile, cei care reformați societatea!

Voi sunteți deschizãtorii de drumuri, cei care vor apare în cãrțiile de istorie și despre care vor zice cã au fost cei care au scris istoria, au schimbat fața lucrurilor și au fost niste eroiI! Revolutia binelui continuã!