Simona și Tímea cuceresc Dubaiul

Simona și Tímea cuceresc Dubaiul

Simona Halep și Babos Tímea sunt douã dintre cele mai cunoscute sportive est-europene. Cele douã jucãtoare de tenis au multe în comun. Ambele fac parte din aceiași generație, fiind nãscute la doar doi ani distanțã. Halep s-a nãscut în anul 1991 la Constanța, în timp ce Babos a vãzut lumina zilei în anul 1993 în orașul Sopron, aflat la granița Ungariei cu Austria.

În weekendul care tocmai s-a terminat cele douã jucãtoare au mai adãugat câte un titlu WTA în palmaresul lor. În timp ce Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliscova la simplu, Babos Tímea, alãturi de Kristina Mladenovic a învins cuplul spaniol Garbine Muguruza, Carla Suárez-Navarro.

Cele douã tenismene reprezintã cu succes țãrile lor, România, respectiv Ungaria la turneele internaționale la care participã la simplu sau la dublu.

Ambele au o carierã aproximativ apropriatã cu o singurã diferențã mai importantã. În timp ce Halep se aflã la apogeul carierei sale profesioniste (locul 4 la simplu, și locul 523 la dublu), pe care și-a început-o în 2006, Babos este în accesiune în cariera sa profesionistã (locul 91 la simplu și locul 25 la dublu), pe care a început-o în anul 2011.

   

Simona Halep are în palmares zece titluri WTA la simplu și amenințã, cu mari șanse, poziția întâia, în ierarhia WTA la simplu, deținutã în prezent te cãtre Serena Williams. Dintre cele zece titluri WTA la simplu, unul a fost obținut în timpul junioratului, iar celelalte nouã la profesioniști. De-a cursul carierei sale profesioniste a încasat premii în valoare de 6.957.879 de dolari americani.

Halep este antrenatã de cãtre Victor Ionițã. Are un stil agresiv de joc și nu are suprafațã preferatã. Idolii din tenis ai Simonei Halep sunt Justine Henin și Roger Federer

Cele mai mari realizãri ale sale le-a contabilizat în anii 2014 și 2015, când a jucat finala de la Roland Garos (2014), pe care a pierdut-o în favoarea Mariei Sharapova. De asemenea a ajuns în sferturile de finalã de la Australian Open (2014, 2015) și a jucat în semifinala de la Wimbledon (2014).

Exemplul Simonei este unic în țarã, deoarece tot ce-a  realizat în carierã s-a datorat muncii asidue și al ajutorului financiar obținut de la pãrinții ei, care au o fabricã de lactate în județul Constanța. În demersul sãu de a deveni o sportivã de elitã statul român nu a ajutat-o cu nimic, fapt  ce nu i-a oprit pe politicieni sã pozeze alãturi de Halep la diferitele evenimente publice.

Babos Tímea are în palmares un titlu WTA la simplu și șapte titluri WTA la dublu. Cel mai important titlu din cariera sa de pânã acum a fost titlul de la Dubai, obținut împreunã cu jucãtoarea francezã de origine sârbo-bosniacã, Kristina Mladenovic. De-a cursul carierei sale profesioniste a încasat premii în valoare de 1.057.762 de dolari americani.

Jucãtoarea din Ungaria este antrenatã de cãtre tatãl ei, Babos Csaba și de cãtre Barátosi Levente. Are un stil agresiv și suprafața de joc preferatã este suprafața durã. Idolul ei din tenis este Elena Demetrieva. Timea și-a impus ca obiectiv câștigarea a cât mai multor meciuri de grand șlem.

În turneele de grand șlem a avut mai multe succese la dublu decât la simplu. În anul 2014 la Roland Garos a ajuns în semifinale, alãturi de Lucie Safarova, iar la Wimbledon a jucat finala, alãturi de Kristina Mladenovic, dar au pierdut în fața cuplului Sara Errani – Roberta Vinci.

Cele douã sportive, Simona Halep, respectiv Babos Tímea s-au întâlnit doar odatã, fațã în fațã, în anul 2013 la turneul de la Budapesta, câștigat de cãtre Halep. În întâlnirea dintre cele douã sportive amintite victorioasã a fost jucãtoarea originarã din Constanța cu un scor de 7-5, 6-1.

Cele doua jucãtoare de tenis sunt un model de sportivitate, decențã, înțelegere interetnicã și capacitate ridicatã la efort.

Simona si Tímea ar trebui sã fie modele de urmat pentru tinerii din ziua de azi care nu se gãsesc și care urmeazã false modele, care îi îndeamnã la urã și neînțelegere interetnicã.