Septimiu Borbil:  Dragi maghiari din România, ați fost din nou bãgați pe țeava tunului …
Septimiu Borbil:  Dragi maghiari din România, ați fost din nou bãgați pe țeava tunului … 

 

Dragi maghiari din România, ați fost din nou bãgați pe țeava tunului … Invariabil, când în România se sparge v’un buboi, voi sunteți cei arãtați cu degetul!

De aceastã datã, proaspãtul senator ALDE – Daniel Zamfir, transmite urmãtorul mesaj: „Imaginea asta nu va fi uitatã multã vreme. Seamãnã izbitor cu scena din martie 1990, când la Târgu Mureș a fost linșat Mihãilã Cofariu. Acum, niște forme de viațã, imbecili și scelerați, bolnavi de urã, linșeazã o femeie-jandarm. 

Șeful sãu suprem, președintele CSAT, condamnã ferm intervenția brutalã a Jandarmeriei?!? Imaginea asta s-ar putea sã-l urmãreascã multa vreme. Ghinion. Ei ar fi vrut ca victima sa fie din partea protestatarilor” (https://www.dcnews.ro/daniel-zamfir-imaginea-asta-s-ar-putea-sa-l-urmareasca-multa-vreme_607373.html) 
Cred cã mesajul este cât se poate de limpede și prin urmare înțelegeți cu toții cine erau în martie 1990, în viziunea tovarãșului de drum al unora dintre liderii comunitãții voastre, „formele de viațã, imbecilii și scelerații, bolnavii de urã”. Îmi pare rãu de voi, dar n-am ce vã face și nici nu vã pot împiedica sã fiți încã multã vreme un „liant” de aceast gen pentru Tânãra Românie.

Sunt de acord cã gãselnițele Brãtienilor în materie de liberalism sunt greu de digerat și cã nu prea avem oameni politici, dar asta e una și sã te faci „frate cu dracu’” e cu totul altceva. Nu vã e lipede cã nu veți trece puntea? Sunteți orbi? Chiar nu vedeți cã ãștia – prin vocea Academiei sau a vreunui traseist – se iau de voi ori de câte ori prind momentul?

Cred cã am zis deja destul. Voi adãuga doar cã într-adevãr, scenele din ajun seamãnã izbitor cu cele din martie 1990 de la Târgu Mureș, dar și cu cele de la Mineriade și e logic sã fie astfel, câtã vreme Pãpușarul ce trage sforile represiunii e același. În orice caz, în anul Centenarului ies la suparafațã toate hibele împinse pânã acum cu piciorul sub covor, iar problemele voastre, ale maghiarilor, derivã din acestea. Aveți de ales între libertatea tuturor și condiția de asistați, pentru cã dacã e sã privim lucrurile în profunzime, pãnã și tãblițele bilingve obtinute in atari conditii, miroasã a ajutor social …