Reportajul TVRi despre românii din Chitighaz
În cursul zilei de 10 noiembrie 2018 de la orele 14:30 pe TVR International, publicul din România și din strãinãtate va avea marea plãcere de a viziona un documentar interesant în legãturã cu aspectele culturale, sociale și religioase ale românilor din localitatea cu o populație majoritate maghiarã, pe nume Chitighaz (în maghiarã Kétegyháza). Videoclipul este realizat de cãtre echipa TVR România din seria de episoade dedicate în special românilor din Ungaria.

Acest documentar va putea fi vizionat în reluare și la data de 15 noiembrie 2018 de la orele 21:00 tot pe același canal al Televiziunii Române.


Deosebit de important a preciza este faptul cã localitatea Chitighaz a fost unul dintre cele mai importante centre culturale ale românilor din Ungaria dupã orașul Jula. 

În zilele noastre, în acest așezãmânt locuit preponderent de populația maghiarã autohtonã, funcționeazã numeroase instituții precum: Grãdinița și Școala Româneascã, muzeul etnografic al românilor din Ungaria, numeroase ansambluri populare ale românilor de pe aceste meleaguri, biserica ortodoxã românã și multe alte instituții ce au ca rol primordial menținerea și transmiterea tradițiilor, a limbii române generațiilor ce vor urma.