Profesorii maghiari merg mai departe pe drum: ”Cred că am îndrăgit catedra de studio…”

Profesorii maghiari merg mai departe pe drum: ”Cred că am îndrăgit catedra de studio…”

Profesorii maghiari continuă predarea materiilor de clasa a 12-a și a 8-a din studiourile teritoriale. La Cluj dascălii s-au obișnuit relativ repede cu stresul catedrelor scăldate de lumina reflectoarelor, reușind ”ore” tot mai solide, respectând cele 24 de minute acordate pentru tematică.

La matematică tehnica ”scrisul pe tablă” s-a înbunătățit considerabil, formulele, exercițiile demonstrative fiind pregătite în așa fel de către dascăli, încât culorile folosite să contribuie determinant în formarea efectului de ”tablă televizată”, vizibilă cu ușurință de ecranele televizoarelor.

– Vă mărturisesc, că o să-mi lipsească catedra de studio – spune profesoara Lőnhárt Melinda, care a prezentat deja trei „ore televizate” în aceste săptămâni.

 

– La început îmi era groază, venind spre studio chiar am avut emoții. Da… cred că o să-mi lipsească catedra de studio. Eu mi-am terminat ”orele”, dar urmăresc cu sufletul la gură evoluția colegilor mei…

La matematică greutățile predării lecțiilor noi au un alt caracter, deoarece locul cretei este preluat de mouse, iar culorile care par bine conturate pe laptop pot deveni palide, greu vizibile.

Toți profesorii au recunoscut, că materialele didactice reprezintă o eternă provocare pentru ei,  deoarece este absolut altfel să arăți elevilor o tablă colorată în clasă decât să încerci să aduci imaginile cu mouse-sul în sus sau în jos pe un ecran, concentrându-te în fața camerelor de luat vederi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.