Profesorii maghiari de la TELESULI felicitați din toată România

Profesorii maghiari de la TELESULI felicitați din toată România

Profesorii maghiari din România care au acceptat să prezinte lecțiile pentru clasele a 8-a și a 12-a la catedră televizată – fără să fie pregătiți prealabil de TVR sau Ministerul Educației pentru această trecere bruscă la această formă nouă de comunicare –,  au ajuns după două săptămâni să-și ține orele televizate stârnind un interes neașteptat de mare nu numai printre ardeleni, dar și printre regățeni.

Curg felicitările din toată România educată, începând de la Iași până la Constanța, dascălii mai în vârstă   mirându-se, cum de profesori maghiari din provincie –  unii chiar de la școli comunale – sunt așa de abili, încât s-au obișnuit în câteva zile cu ”tabla-ecran”, ”nivelul de adrenalină” și cu microfonul de studio așișderea.

– Eu de când sunt la școală aici în județul Suceava, nu am dat nici un interviu, nu s-a interesat nimeni de noi, ba mai mult, la o conferință unii s-au și distrat de noi, că nu știam ce este lavaliera. Cum de maghiarii ăștia sar așa deodată și trec la catedre de studio, de parcă s-ar fi născut între realizatori de televiziune? – ne scrie un dascăl moldovean.

Prestația profesorilor maghiari ”teleșcolari” este apreciată și de informaticieni: Alin Zaharia –  absolvent al Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată Iași – consideră ideea ca atare una revoluționară, iar ”inițiativa una foarte bună”.

Un profesor maghiar din Bistrița ne scrie, că acum și-a dat seama, ce a însemnat în viața sa interviurile date  pentru jurnaliștii de specialitate maghiari, care nu umblă după tematici ”incendiar-halucinante”, ci vizitează școli, prezentând viața de toată zilele ale școlilor din Ardeal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.