Printez si imaginile

Cornel Mărculescu felicită Budapesta pentru Campionatele Mondiale de Natație 2017

2017-07-23Una dintre cele mai populare motive invocate pentru care Budapesta a devenit gazda acestui campionat mondial este că ”are multe ape și oamenii iubesc sportul”. Pun întrebarea: România nu are ape și iubește sportul? România de ce nu investește în sport și cu această ocazie și în imaginea României în lume?

Cornel Mărculescu felicită Budapesta pentru Campionatele Mondiale de Natație 2017

Campionatele Mondiale de Natație 2017 de la Budapesta sunt în plină desfășurare și se pare că investiția enormă a guvernului maghiar își dă roadele. Arena Duna și organizarea exemplară a luat prin surprindere pe aceeia, care erau de părere că Ungaria nu e capabilă să organizeze un astfel de campionat, care costă așa de mult, încât orașul mexican Guadalajara s-a retras.

Conferința de presă comună legată de această decizie din anul 2015 a premierului maghiar și a fostului mare sportiv roman – președintele executiv al Federației Internaționale de Înot – Cornel Mărculescu, a pus pe jar societatea maghiară, deoarece se punea întrebarea: ce metoda va folosi Ungaria pentru infrastructură? Va moderniza cele existente sau va crea un nou centru de înot de talie mondială?


Guvernul maghiar a ales varianta a doua, cheltuind în jur de 50 de miliarde de forinți pentru construirea impetuasei Duna Arena, care a fost gândită inițial ca un complex spectaculos pentru înot cu 4-5 mii de locuri, vizibil cu ușurință în peisajul urban al nordului Budapestei.

Guvernul a fost crticat dur de opoziție, aceasta din urmă reliefând nu partea sportivă și turistică a proiectului, ci relația firmelor executante cu executivul maghiar. 


Arena Duna și celelalte centre de natație de pe Balaton au fost terminate la timp, Cornel Mărculescu mărturisind că organizarea și implicarea guvernului maghiar au fost exemplare.

Tot mai multe relatări – occidentale, maghiare și din România – constată atmosfera aparte a acestui campionat mondial, care pare a fi o combinație reușită a profesionalismului, turismului și a încrederii în forțele proprii. 


Cornel Mărculescu într-un interviu recent a mulțumit personal guvernului maghiar pentru această performanță.

                                                                    ***
Una dintre cele mai populare motive invocate pentru care Budapesta a devenit gazda acestui campionat mondial este că ”are multe ape și oamenii iubesc sportul”.


Pun întrebarea: România nu are ape și iubește sportul? România de ce nu investește în sport și cu această ocazie și în imaginea României în lume?


Printeaza