Printez si imaginile

Amsterdam – Hai acasă! Gyere haza! Bursă de rechemare a forței de muncă maghiare în Ungaria

2019-11-27În Olanda trăiesc aproximativ 35 de mii de maghiari, din care în jur de 3000 lucrează în construcții. Majoritatea acestora au sosit în Olanda în perioada 2008-2013, când industria construcțiilor din Ungaria se afla în adâncă recesiune,

Amsterdam  Hai acasă! Gyere haza! Bursă de rechemare a forței de muncă maghiare în Ungaria


A fost organizată cea de-a doua bursă de rechemare a forței de muncă în Ungaria în domeniul construcțiilor, de data aceasta în Amsterdam, a spus László Koji, președintele Uniunii Naționale a Întreprinzătorilor din Construcții (ÉVOSZ) marți dimineața, pe canalul M1 de știri al televiziunii publice din Ungaria.

Președintele a relatat: în Olanda trăiesc aproximativ 35 de mii de maghiari, din care în jur de 3000 lucrează în construcții.Majoritatea acestora au sosit în Olanda în perioada 2008-2013, când industria construcțiilor din Ungaria se afla în adâncă recesiune, a adăugat vorbitorul.

La cel de-al doilea eveniment al campaniei de rechemare a specialiștilor maghiari în construcții care trăiesc în străinătate,cei interesați au fost informați că industria construcțiilor din Ungaria nu mai este în situația în care a fost, a spus președintele.

                

În plus, dacă acești specialiști s-ar întoarce în țară, pot fi printre cei mai buni, muncitorii calificați pot deveni chiar și conducători de nivel mediu, în timp ce inginerii ar beneficia de oportunități excelente, a mai adăugat.

În cadrul bursei, șase companii din Ungaria au prezentat propuneri concrete celor interesați.

Prima bursă de acest gen a fost organizată la München.

Titlul proiectului național este foarte expresiv:  Hazahívó Börze. Adică Bursa care te cheamă acasă.Printeaza