Printez si imaginile

„Ei nu vor să devină musulmani „ – maghiarii dovedesc cu fapte creștinitatea lor

2017-06-08Odată cu tendințele globaliste de minimalizare a rolului creștinismului în fondarea culturii europene, scade spectaculos și interesul lumii față de minoritatea creștină din Orientul Apropiat.Creștinii din această regiune trăiesc pe propria lor piele ce înseamnă să pășești pe urmele lui Isus, ce înseamnă să fii vânat de ISIS și de comunitățile musulmane fanatice așișderea.Franciscanul Böjte Csaba din Deva cu greu a putut să-si opreasca lacrimile, când a ținut slujba între ruine, printre rămășițe de bănci și icoane ciuruite de mitraliere. – Fiind maghiar din Transilvania, înțeleg perfect minoritatea creștină din aceste zone ; îi înțeleg, că ei vor liniște, dar această liniște ei nu vor să o atingă lăsându-se asimilati.

„Ei nu vor să devină musulmani „ – maghiarii dovedesc cu fapte creștinitatea lor

Odată cu tendințele globaliste de minimalizare a rolului creștinismului în fondarea culturii europene, scade spectaculos și interesul lumii față de minoritatea creștină din Orientul Apropiat. Creștinii din această regiune trăiesc pe propria lor piele ce înseamnă să pășești pe urmele lui Isus, ce înseamnă să fii vânat de ISIS și de comunitățile musulmane fanatice așișderea.

 

Prezența cunoscutului franciscan din Deva, Böjte Csaba în comunitățile creștine din Irak – alături de alți maghiari, care urmăresc cu mare îngrijorare hăituirea creștinilor din zonele de război, a însemnat pentru conducătorii bisericilor creștine autohtone o rază de speranță, că, totuși, Europa creștină nu-i va renega frații săi, numai și numai pentru a se găsi în trendul libertin în vogă.

   

Franciscanul Böjte Csaba din Deva cu greu a putut să-si opreasca lacrimile, când a ținut slujba între ruine, printre rămășițe de bănci și icoane ciuruite de mitraliere.

 – Fiind maghiar din Transilvania, înțeleg perfect minoritatea creștină din aceste zone ; îi înțeleg, că ei vor liniște, dar această liniște ei nu vor să o atingă lăsându-se asimilati. Ei vor să rămână creștini, nu vor să devină musulmani, ca și majoritatea celor care îi înconjoară – spunea Böjte Csaba, într-un documentar maghiar realizat la fața locului.

Prezența și empatia Ungariei și a maghiarilor creștini în aceste zone afectate sunt parafate și prin înțelegeri oficiale. Ungaria sprijină astfel oficial cu 580 milioane de forinți reconstruirea localității Tell-Aszkuf, o ințelegere parafată la întâlnirea premierului maghiar cu patriarhul Louis Sako din Irak. Arhiepiscopul ortodox al Siriei din Mosul a mulțumit oficial Ungariei și maghiarilor pentru interesul acordat creștinilor hăituiți din Irak și Siria.


                            Nicodim, arhiepiscopul ortodox al Siriei din Mosul

– O empatie asumată din partea maghiarilor, ce nu prea simțim din partea Europei – spunea arhiepiscopul Nicodim al Siriei, într-un interviu dat Radioului Vatican, cu ocazia primirii a un milion de dolari din partea Budapestei pentru a sprijini creștinii din regiune.Printeaza