Printez si imaginile

Roșu-alb-verde – Cristo Redentor vorbește lumii despre maghiari

2016-12-30La această vizită al vicepremierului maghiar în Brazilia, cele două părți s-au înțeles că țara sudamericană va oferi Ungariei două zile, alese de Ungaria, în care uriașa statuie a lui Isus din Rio de Janeiro – unul dintre simbolurile Braziliei creștine – va fi luminat în culorile maghiarilor, adică roșu-alb-verde

Roșu-alb-verde – Cristo Redentor vorbește lumii despre maghiari

Diplomația maghiară încheie cu brio anul 2016. După ce a reușit să transforme ideea angevină a colaborării Central-Europe într-o adevărată mișcare geopolitică (V4), iată că și proiectul mult hulit al deschiderii porților cooperării cu țările BRICS (Brasil, Russia, India, China și Republic of South Africa) aduce Ungariei avantaje de prestigiu.

La vizita în Brazilia a vicepremierului maghiar Semlyén Zsolt, cu ocazia sărbătoririi a 60 de ani de la revoluția anticomunistă, Ungaria și Brazilia s-au înțeles în a promova împreună noțiunea de libertate și creștinism. Brazilia care este una dintre țările care au permis cu miile maghiarilor refugiați în 1956 să-și reînceapă viața acolo, împreuna cu familiile lor, are o deosebită stimă pentru comunitățile sale ungurești. Totodată Brazilia are o stimă deosebită pentru Regatul Ungar medieval, care era bastionul creștinătății, oferind lumii sfinții arpadieni, István, László, Erzsébet, Margit, Piroska și alții mai puțin cunoscuți.

   

La această vizită al vicepremierului maghiar în Brazilia, cele două părți s-au înțeles că țara sudamericană va oferi Ungariei două zile, alese de Ungaria, în care uriașa statuie a lui Isus din Rio de Janeiro – Cristo Redentor, unul dintre simbolurile Braziliei creștine – va fi luminat în culorile maghiarilor, adică roșu-alb-verde.

Semlyén Zsolt a ales 30 decembrie (încoronarea ultimului rege maghiar în 1916, Carol de Habsburg – IV. Károly, ulterior beatificat de către Ioan Paul al II-lea) – și 20 august (încoronarea Sfântului Ștefan, fondatorul regatului maghiar).

    

Interesant discursul vicepremierului maghiar, care – așa cum ne-am obișnuit –, s-a referit sincer la bucuria unității maghiarilor din lume, o unitate reală care este în plină desfășurare, oferindu-se tuturor maghiarilor din lume posibilitatea de a redeveni cetățeni ai Țării Mame, unde s-au născut părinții sau bunicii lor. În cadrul programului au primit cetățenia maghiară 27 de maghiari din Brazilia, ei depunând jurământul în fața vicepremierului.

Diplomația maghiară încheie deci un an excelent, în care a reușit să țină Ungaria printre țările europene care își permit să critice UE și SUA, pentru politica lor cu dublă măsură, și în aceeași timp și-a găsit locul și în politica mapamondului.

Până ce rezultatele economico-financiare ale anului 2016 vor fi cunoscute si evaluate, cel puțin o reușită a politicii guvernului maghiar – cea a sprijinirii familiilor prin sume importante și facilități – este recunoscută chiar și de presa de opoziție, altminteri extrem de critică la adresa FIDESz. Un numar de 35 000 de familii au primit în total de 82 de miliarde de forinți. O sumă imensă...

Este vorba de programul pentru oprirea scăderii natalității. Presa de opoziție scrie că: 1000-2000 de copii se vor naște în plus în Ungaria în următorii ani...


Printeaza