Printez si imaginile

Dreptul la replică – USR nu a semnat condica antimaghiară

2016-12-27Informația pe care s-a bazat Corbii Albi la editarea articolului „Uniți salvăm România! Fără maghiari!” este neadevărată: USR nu s-a opus validării deputaților UDMR.

Dreptul la replică – USR nu a semnat condica antimaghiară

Informația pe care s-a bazat Corbii Albi la editarea articolului „Uniți salvăm România! Fără maghiari!” este neadevărată: USR nu s-a opus validării deputaților UDMR.

Pentru a înțelege corect ce s-a întâmplat, vă informăm, că potrivit procedurii parlamentare deputații nu sunt validați individiual și nici măcar pe fiecare județ în parte, ci pe grupuri de județe organizate în ordine alfabetică.

Pentru a se opune validării mandatului lui Liviu Dragnea, deputații nu aveau decât o singură opțiune, aceea de a vota împotriva validării mandatelor întregului grup care includea județul Teleorman. La fel și în cazul deputaților Ioan Sorin Roman PSD Bihor și Steluța Cătăniciu, ALDE Cluj, care au o sentință definitivă judecătorească, primul pentru incompatibilitate, cel de-al doilea pentru conflict de interese și o interdicție de trei ani pentru ocupareea unei funcții publice.

USR s-a abținut de la validarea mandatelor grupurilor care includeau județele Bihor și Cluj pentru că, așa cum am arătat, mandatele nu sunt validate individual. Aceste grupuri includeau inclusiv mandatele deputaților USR, dar s-a ajuns la această situație absurdă din cauza procedurii inadecvate.

USR a votat pentru validarea tuturor celorlalte grupuri.


USR, Relații cu presa

Printeaza