Printez si imaginile

Tot mai mulți maghiari dau din mână, când vine vorba de referendum, justiție, proteste sau ieșiri în stradă

2018-09-12Tot mai mulți maghiari dau din mână, când vine vorba de referendum, justiție, proteste sau ieșiri în stradă. Desigur, aceste lucruri mă pun și pe mine pe gânduri, jucându-mă cu ideea, cum ar fi reacționat societatea din Ungaria la pătrunderea victorioasă a expresiei de muie (Sugi – Szopsz) în vocabularul patriot al millecentenarului (896 – 1996) maghiar?

Tot mai mulți maghiari dau din mână, când vine vorba de referendum, justiție, proteste sau ieșiri în stradă

Conform parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, nu este nici discriminatorie, nici antimaghiară textul afișelor din Oradea apărute acum trei luni: ”... ale, ale, să-ți dăm la muie bozgore” – citesc în maszol.ro.

Colegii notează cu amărăciune, că parchetul a avut nevoie de 3 luni pentru a ”descoperi” acest lucru, până ce în cazul inscripției antiromânești din Târgu Mureș cazul s-a rezolvat extraordinar de repede, tânărul de 22 de ani fiind reținut și amendat rapid.


Desigur, expresia vulgară de muie – pentru cei care nu înțeleg: este vorba de ejacularea în gura unei alte persoane (spermă în gură) – nu se mai consideră ceva jignitor, expresia devenind actualmente un slogan acceptat pe scară largă în forma de ”muie PSD”. 

Deci pe undeva este de înțeles decizia parchetului.

Însă, dacă societatea – justiția – evolueazî în această direcție, atunci să nu se mire lumea, că maghiarii încep să se intereseze tot mai mult de evenimentele politice din Ungaria, apropiindu-se tot mai mult de societatea maghiară, considerând evenimentele scenei politice românești încetul cu încetul scenete tragicomice. 

    

Tot mai mulți maghiari dau din mână, când vine vorba de referendum, justiție, proteste sau ieșiri în stradă.

Desigur, aceste lucruri mă pun și pe mine pe gânduri, jucându-mă cu ideea, cum ar fi reacționat societatea din Ungaria la pătrunderea victorioasă a expresiei de muie (Sugi – Szopsz) în vocabularul patriot al milecentenarului (896 – 1996) maghiar?


Printeaza