Printez si imaginile

Relatările corbului încălțat de la Mediaș #1

2018-06-02Tinerii din Mediaș au ocazia de a socializa într-un stil modern, cunoscând școli, dascăli, elevi din alte zone ale Ardealului. Această socializare este foarte importantă în societatea noastră, deoarece singurătatea și sentimentul inutilității distruge tot mai mult orizonturile societății.

Știrile pozitive sunt foarte rare în România. Dacă o organizație tinerească reușește să facă un festival internațional în România, presa nu va fi prezentă, de parcă expresia de press coverage nu ar fi în toată lumea cunoscută. Așa se întâmplă și cu tinerii din Mediaș, județul Sibiu, care a 16-a oară organizează Gala Dansurilor Populare pentru Tineret, având scopul de a educa tineretul în spiritul european al recunoașterii de sine.


Organizatorii galei au ales ca și titlu al festivalului Cizma Hoinară (Vándorcsizma) atenționând lumea că valorile tradiționale nu au graniță și pot trece ușor dintr-un tărâm cultural în altul. Pașaportul pentru această trecere o au copiii.


Organizatorii sunt: Asociația Uniunea Tineretului Democrat Maghiar din Mediaș (Medgyesi MADISZ), Asociația Culturală Maghiară din Transilvania - filiala județului Sibiu, Grupul de dans Gyöngyvirág, Uniunea Democrată Maghiară din România – filiala județului Sibiu și Primăria Municipiului Mediaș.


Întrbebând organizatorii cum de au reușit ca în decurs de 16 ani să realizeze în șnur acest festival, răspunsul lor este unul modest: Ne place ceea ce facem, și este o bucurie pentru noi să vedem și rezultatele. Într-adevăr, când vizitatorul vede mii de oameni bucurându-se de muzica populară maghiară, sentimentul este unul aparte. De reținut prezența celor mai mici la acest festival, un fenomen foarte rar, deoarece cei din grădiniță călătoresc mult mai greu la diferite festivități.


Tinerii din Mediaș au ocazia de a socializa într-un stil modern, cunoscând școli, dascăli, elevi din alte zone ale Ardealului. Această socializare este foarte importantă în societatea noastră, deoarece singurătatea și sentimentul inutilității distruge tot mai mult orizonturile societății.


Firava prezență a presei a constatat încă din primele minute atmosfera sinceră și veselă a copiiilor, care cântau deja în autobuz cu așa voioșie încât șoferul era nevoit să se uite tot mai des în retrovizor, mirându-se de acești copii maghiari.


Printeaza