Printez si imaginile

Ungurii, mongolii și copilăriile părintelui Ganciu

2016-12-03Deci stimați cititori, puteți vedea cum se folosesc unii de crezul acestui om, folosindu-l ca „one man show” în situații în care această istorie aparte, inventată și crezută de el, poate fi folosită ca o armă împotriva maghiarilor. Îl lasă să vorbească despre unguri și mongoli la Sfântu Gheorghe, ei râzând în hohote când au văzut ce scandal iese. După cum vedeți, eu nu am nimic cu Preotul Emanoil Ganciu. Nu râd de el și nu îl condamn prea tare pentru teoria lui, cu mongolii și ungurii. El măcar crede în ceva, riscând să devină caraghios pentru această credință a sa. În bezna României el este un foc. Un foc cu care se joacă alții.

Ungurii, mongolii și copilăriile părintelui Ganciu

Înregistrarea video realizată cu un telefon mobil la festivitățile de 1 Decembrie din fața grupului statuar Mihai Viteazul, unde un preot ortodox sugerează că ungurii sunt mongoli, iar secuii români, a stârnit proteste în cadrul redacției Corbii Albi, mai mulți colegi reacționând prin articole dure care îl condamnă pe acest om al lui Dumnezeu ce jigniște în acest fel maghiarii și secuii din Sfântu Gheorghe.

     

„Când veți vedea fețe gălbejite ochii oblici și părul negru și lins atuncea sunteți mongoli și urmașii mongolilor… Aveți drept strămoși poporul cel mai viteaz, mai drept și religios din antichitate. N-o spunem noi, au spus-o istoricii antici. Spuneți că aveți drepturi pe acest pământ: sigur, aveți aceleași drepturi ca și noi pentru că avem aceiași strămoși, nu pentru că sunteți maghiari sau secui”.

Deși știm cu toții, că a face discriminări rasiale pe criterii de fizionomie și culoare a pielii este o încălcare flagrantă a Constituției și a Drepturilor Fundamentale ale Omului, eu personal nu îl condemn acest om.

Domnul Emanoil Ganciu este un lingvist și istoric amator, care provine dintr-o familie cu „frică de Dumnezeu și iubire de neam”. A avut o copilărie grea, rămânând – cu soră-sa – orfan de mic (el avea 13 ani când i-a murit tata), și în singurătatea prăbușită peste el și-a inventat o istorie proprie, în care visele, miturile se amestecă. Astfel, din acest furnal ies personaje ca Artur, fondatorul “națiunii britanice” care lupta cu steagul dacilor în mână, sau cancelarii europene care au notat că Europa de Nord a fost locuită de daci, demumirea germanilor de Deutsch însemnând dac, iar cea a olandezilor (Dutch) așișderea. Domnul Emanoil Ganciu este fondatorul teoriei conform căreia multe cuvinte folosite de Ion Creangă în ”Amintirile din copilărie” se găsesc și în limba engleză, dovedind că dacii înrolați în armata romană, odată ajunși în Anglia, au avut un rol important în formarea limbii engleze.

     

Într-o Românie incultă până în gât, toate aceste lucruri prezintă „teme de dezbatere”, la televiziuni cu moderatori care spun în loc de Școala Ardeleană… Școala Ardelenească… Preotul Emanoil Ganciu – după cum spune în emisiunile televizate – este invitat la universități, unde greu se poate abține la prostiile acelora care „își pun boneta aia în cap” și spun, că românii au rădăcini evreiești.

Preotul Emanoil Ganciu – paroh la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din comuna Jilava, Protoieria Ilfov Sud – iubește foarte mult copiii, abia așteptând să se găsească între ei.

În 2012, a avut inițiativa de a construi Centrul Misionar ”Sfântul Nicolae” în Jilava. Este un loc – scria presa locală – „destinat elevilor din sat și din împrejurimi, ale cărui activități săptămânale, coordonate de profesori voluntari, reprezintă o alternativă creativă, benefică, de petrecere a timpului liber. Atrași de frumusețea și ospitalitatea acestui spațiu, părinții găsesc, la rândul lor, tihnă, înțelegere, dialog, într-o comunitate de prieteni tot mai strâns legată cu fiecare zi care trece”. http://ziarullumina.ro/centrul-misionar-sfantul-nicolae-din-comuna-jilava-111387.html

Deci stimați cititori, puteți vedea cum se folosesc unii de crezul acestui om, folosindu-l ca „one man show” în situații în care această istorie aparte, inventată și crezută de el, poate fi folosită ca o armă împotriva maghiarilor. Îl lasă să vorbească despre unguri și mongoli la Sfântu Gheorghe, ei râzând în hohote când au văzut ce scandal iese.

După cum vedeți, eu nu am nimic cu Preotul Emanoil Ganciu. Nu râd de el și nu îl condamn prea tare pentru teoria lui, cu mongolii și ungurii.

El măcar crede în ceva, riscând să devină caraghios pentru această credință a sa. În bezna României el este un foc.

Un foc cu care se joacă alții.

Printeaza