Printez si imaginile

Maratonul, o pasiune pentru Nagy-Bege Zoltán, organizatorul OZOSEP Bucuresți

2017-11-03S-a dovedit a fi o decizie foarte înteleaptă, după cum mărturisește Nagy-Bege Zoltán. De menționat că face parte dintre organizatorii Târgul Secuiesc Ozosep, eveniment de tradiție în București. Însă Nagy-Bege Zoltán, fiind o persoană ambițioasă și un spirit sportiv nu s-a oprit aici, ci a decis să devină.... maratonist, iar familia lui îl urmează și sprijină în această pasiune dificilă și fascinantă.

Maratonul, o pasiune pentru Nagy-Bege Zoltán, organizatorul OZOSEP Bucuresți 
 
Nagy-Bege Zoltán s-a născut la Brașov pe 26 aprilie 1976, dar pe când avea doar trei ani parinții lui s-au mutat la Gheorghieni. A urmat studii economice la Cluj Napoca, iar în 2005 la rugămintea unui prieten drag care avea nevoie ce un economist și un jurist, s-a mutat în București (soția lui este juristă). 

S-a dovedit a fi o decizie foarte înteleaptă, după cum mărturisește Nagy-Bege Zoltán. De menționat că face parte dintre organizatorii Târgul Secuiesc Ozosep, eveniment de tradiție în București. Însă Nagy-Bege Zoltán, fiind o persoană ambițioasă și un spirit sportiv nu s-a oprit aici, ci a decis să devină.... maratonist, iar familia lui îl urmează și sprijină în această pasiune dificilă și fascinantă. 


   Care ar fi drumul tău sportiv, adică ai practicat sportul de performanță de-a lungul vieții tale de până acum?

– Nu am fost niciodată sportiv de performanță, dar de mic copil am făcut sport, de la hochei pe gheață, baschet până la arte marțiale, schi, etc. și de curând mi-am luat licența de jucător de golf amator.

– Cum se împacă sportul cu o carieră de economist?

– Cred și susțin faptul ca sportul se armonizează cu orice carieră. Sportul îmbunătățește atât performața mentală cât și cea fizică, ceea ce inevitabil influențează în mod pozitiv și performanța în carieră.  Practicarea regulată a unui sport te disciplinează, te învătă să planifici, să fii strateg, să te autoevaluezi și să-ți depașești limitele, să iei decizii corecte, să înveți la fiecare pas.

 Cum ai ajuns să participi la maraton? Ai o motivație care te-a împins la aceasta acțiune, destul de grea? Vei continua să participi la maratoane?

– Alerg cu regularitate de mai bine de 4 ani, mai intens în ultimii doi ani după recuperarea dintr-o ruptură de tendonul lui Ahile. Nu am avut intenția să alerg la competiții, o făceam pur și simplu din plăcere, până cand colegii mei m-au convins să participam în echipă (șstafetă) la Maratonul Clujului (9 aprilie 2017). 

Anul viitor voi împlini 42 de ani. După participarea în ștafetă la Maratonul Clujului, mi-am propus ca înainte să împlinesc aceasta vârstă, sa particip la un maraton ca atlet individual, adică să alerg 42 de km. Visul s-a împlinit la pe 15 octombrie 2017 la Maratonul București, iar acum nu mă gândesc decât la odihnă și la recuperare.Totuși îmi doresc în continuare să alerg la maratoane, pentru ca este un sport care îmi face plăcere, mă relaxează și care se completează foarte bine cu celelalte sporturi pe care le practic.

 Cum reușesti să le faci pe toate: sa organizezi OZOSEP, să te antrenezi pentru maraton, să ai o cariera de succes și o familie frumoasă (ai o soție jurist și o fată care a ales o carieră în muzică, mai precis cântă la pian)?

– Suportul familiei contează foarte mult, atât în organizarea targului Ozosep, unde pe lângă suportul moral, chiar mă ajuta și ele cu tot ce pot, cât și în carieră sau la pregatirea pentru maraton.


Ele mă inspiră, ele mă incarcă, mă relaxez cu ele și încercăm să petrecem cât mai mult timp împreună și cred că la rândul meu le inspir și eu pe ele din moment ce atât soția mea, Kornelia, cât si fiica mea,

Fanni, au început să alerge și ele din această vară. Cred că s-au plictisit acasă să mă tot aștepte să vin de la antrenamente, care uneori durează și 2-3 ore...

 O ultima întrebare: care a fost locul ocupat la maratonul București.. deși aici e important sa participi.. pentru însăși parcurgerea celor 42 km e o provocare.

– Am participat la cursa de 42 km și am terminat pe locul 430 la general (cam pe la jumătatea clasamentului) precum și 83 (în primii 100) la categoria mea de vârstă (41-45 ani). Cred că nu e rău. Vă mulțumesc!Printeaza