Printez si imaginile

Corbii Albi – copii de la 3 la 70 de ani, cu cai, cavaleri și domnițe

2017-04-04Nu prea știu ce să răspund pentru că eu fiind Zmeul în spectacol aveau o mască pe cap și nu am auzit nimic. Însă înainte de spectacol am vazut că era plină tribuna, apoi în pauză și după spectacol copiii au venit entuziasmați să facă fotografii, iar în acest caz mă gândesc că le-a plăcut povestea. Nu trebuie uitat că totuși copii sunt cel mai sincer public.

Corbii Albi – copii de la 3 la 70 de ani, cu cai, cavaleri și domnițe
 
Toate poveștile încep cu a fost o dată ca niciodată că dacă nu ar fi nu s-ar povesti. Se zice că un jurnalist poate fi pedepsit ca să devină subiect într-o știre, iar din acest punct de vedere mi-am primit sentința. Rog cititorii să îmi ierte această accentele subiective, dar nimic nu e întâmplător în viață pentru că am urmat cursul de actorie cu Conf. Univ. Dr. Natașa Raab (de la Departamentul de artă teatrală – Facultatea de litere, Universitatea din Craiova) pe vemea când eram studentă la Facultatea de Fizică la Universitatea din Craiova și nu credeam că voi face vreodată așa ceva în viața mea.De multe ori însă sintagma viața bate filmul e adevărată pentru că datorită Agentiei CV Casting am ajuns chiar să fiu personaj de film (The Fidgety Woman în filmul britanic The Ritual, iar pe această cale îi mulțumesc lui Florin Rusen). Deci pe 1 aprilie 2017 a avut loc premiera `Prințul Dacilor și Zmeul` pe Șoseaua Chitila 284 la cetatea `Basme cu Cai` unde am fost Regina Ana (și îi mulțumesc lui Valenin Vasilescu care m-a selecționat):

,,În vremuri de demult, regatul dacilor este amenințat de venirea iminentă a Zmeului. Bătrânul rege dac, împovărat de ani și griji, își trimite fiul în întâmpinarea dușmanului. Pe drum, acesta leagă prietenie cu alți războinici vecini, care îl ajuta în misiunea lui. Încă un spectacol pentru copii de la 3 la 70 de ani, cu efecte speciale și pirotehnice, cai, cavaleri și un zmeu animatronic!

Deși este o alegorie istorică a lumii antice din timpul cuceririlor romane, spectacolul nu are pretenția respectării adevărurilor istorice, dar dorește sa introducă... informații istorice veridice sub forma de basm, la care copii sunt mult mai permeabili decât la o lecție de istorie.

Scenariul se dorește a fi unul educativ pentru copii, punând accent pe valoarea prieteniei și a colaborării în fața adversităților, dar și pe beneficiile concurenței constructive sau pe egalitatea între sexe.” ( http://www.basmecucai.ro/zmeul.html )

Povestea numită `Basme cu cai` a început pe 27 iunie 2015, protagonistul fiind Valentin Vasilescu, pasionat de echitație și semeț ca un zeu coborât din panteonul vikingilor:

,,În afara orarului de spectacole, în cetatea Basme cu Cai http://www.basmecucai.ro/ poate fi vizitat `bestiarul` care include o varietate de păsări de pradă, 12 cai și ponei precum și doi lupi cehoslovaci foarte prietenoși.

Pot fi practicate în aer liber activități ca echitația pe cai sau ponei cu prețuri începând de la 10 lei, șoimăritul sau tirul cu arcul.”

Pentru cititorii `Corbii Albi`, Valentin Vasilescu a răspuns la câteva întrebări.

– Cine a scris povestea Prințul Dacilor și Zmeul și când au început pregătirile?

Îmi place să scriu povești despre cai și oameni. Am scris povestea în iarna trecută și tot de atunci am început și pregătirile cu o parte din actori din spectacol, iar cu altă parte așa ca tine le-a început în martie.

– Cum au primit povestea copii?

Nu prea știu ce să răspund pentru că eu fiind Zmeul în spectacol aveau o mască pe cap și nu am auzit nimic. Însă înainte de spectacol am vazut că era plină tribuna, apoi în pauză și după spectacol copiii au venit entuziasmați să facă fotografii, iar în acest caz mă gândesc că le-a plăcut povestea. Nu trebuie uitat că totuși copii sunt cel mai sincer public.

La un moment dat un incident în spectacol: s-a rupt șurubul de la roata unui car. Bănuiesc că se întâmplă asemenea incidente în spectacole live.Într-adevăr nu e prima dată când se întâmplă și de bună seamă că nici ultima. Trebuie un spirit de improvizație să se rezolve aceste momente de criză.

– Ce planuri de viitor ai?

Voi continua să scriu povești pentru copii de la 3 la 70 de ani, cu cai, cavaleri și domnițe. Niciodată nu trebuie să uităm de copilul din noi.

                                                                                       ***

Din 1999 scriu povești cu cavaleri și domnițe și acum sunt erou de poveste. Mă descurc bine?

E bine ca un jurnalist să treacă dincolo de cortină și să facă parte din poveste, adică să muncească la repetiții, apoi să simtă emoțiile premierei și ale fiecărui spectacol. Ca o concluzie inteligentă, cred că este cea mai bună documentare pentru un jurnalist.


Printeaza