Printez si imaginile

Autogol imens pe seama industriei turistice din Mureș

2017-01-02Revelionul multora a devenit un adevărat coșmar vineri, când au sosit la Tg.-Mureș pentru relaxare, petrecere, voie bună. În jur de 300 de oameni au fost victimele aplicării unor legi fiscale, cu care ei nu aveau nici o treabă. În loc să-și ocupe camerele, să se destindă, oaspeții care au cumpărat pachete turistice în speranța că vor putea petrece cumpăna dintre ani în complexul hotelier President, au fost ținuți pe holurile complexului, trezindu-se într-un haos total.

Autogol imens pe seama industriei turistice din Mureș

„Aș vrea, de acum înainte, să nu fie nevoie de zile speciale pentru încredere și speranță!” – transmite președintele țării într-una dintre urările sale de anul nou. Încredere și speranță… cât de fals poate suna în țara noastră, sau în Orașul Florilor, mai ales pentru cei care au simțit pe pielea lor desconsiderarea drepturilor elementare de a primi serviciile pe care și le-au ales cu luni în urmă.

Iată evenimentele.

Vineri, 30 decembrie 2016, în ultima zi de lucru, ANAF a pus sechestru pe bunurile complexului hotelier cu patru stele, situat în imobilul fostei fabrici de piele și mănuși din Tg.-Mureș.

Martorii prezenți la acțiune susțin că a fost ceva asemănător filmelor de groază: mascații au reușit să-i surprindă ca și cum ar fi fost vorba de un pericol terorist sau prevenirea unei crime împotriva umanității.
                 Între Scylla și Caribda – varianta mioritică. Cazul President-Revelion 2017.

Revelionul multora a devenit un adevărat coșmar vineri, când au sosit la Tg.-Mureș pentru relaxare, petrecere, voie bună. În jur de 300 de oameni au fost victimele aplicării unor legi fiscale, cu care ei nu aveau nici o treabă. În loc să-și ocupe camerele, să se destindă, oaspeții care au cumpărat pachete turistice în speranța că vor putea petrece cumpăna dintre ani în complexul hotelier President, au fost ținuți pe holurile complexului, trezindu-se într-un haos total.

Din moment ce complexul turistic funcționa și se făceau rezervări, oamenii au profitat, și-au făcut planuri – s-au deplasat de la sute de kilometri, atât din partea sudică a țării cât și din Ungaria – mulți dintre ei au plătit în avans, unii chiar integral.

Vineri, ultima zi de lucru… sechestru…, parcă ar fi fost dirijat de undeva… exact când soseau turiștii, și părea că hotelul și restaurantul vor funcționa full.

După o perioadă lungă, iată că cetățenii români încep să se reîntoarcă către ofertele turistice din țară, și iată, autoritățile statului sub umbrela atotputernică a unor instituții – ANAF sau DNA – ne trezesc din nou sentimentul neîncrederii. Oare cine are de câștigat?

Dar cum rămâne cu pagubele morale ale cetățenilor, turiștilor, oaspeților, al renumelui unui oraș, sau ale complexelor turistice din zonă? De ce nu putea avea loc această acțiune pe data de 2 ianuarie de exemplu, după ce oamenii au profitat de serviciile cumpărate prin agențiile turistice. Presimt un autogol imens pe seama industriei turistice din zonă.

La unul dintre hotelurile care a preluat un număr semnificativ de oaspeți nervoși, înșelați, batjocoriți am aflat că administrația hotelului President și-a asumat plata facturilor pentru oaspeți care nu au făcut cale-ntoarsă acasă, ceea ce ar fi însemnat să petreacă revelionul pe drumuri.

Nu le-a fost simplu unităților turistice care s-au trezit vineri seara cu 50, 60 sau 120 de consumatori în plus care au fost înfometați în holul complexului de lux President. Conducerea și personalul din unitățile hoteliere în pregătirile premergătoare de obicei calculează cu maxim 20-30 de persoane în plus, în nici un caz cu sute de oaspeți apăruți din senin cu nervii la pământ și înfometați.

Cu toate acestea din cele relatate de gazde reiese, că și turiștii plasați în ultimele clipe la unitățile care i-au putut primi, au fost mulțumiți de bucătăria și de ofertele care au încercat să suplinească rigiditatea oamenilor legii. Pentru acest succes personalul din bucătăriile restaurantelor merită toată stima, sperând că și patronii apreciază inventivitatea și truda lor prin care au încercat să salveze ceva din renumele orașului, a ospitalității ardelenești.


Printeaza