Printez si imaginile

Educația din România și pitecantropul

2017-11-01Efectul psihic este de nedescris. Unii se sperie, alți strigă de teamă, alții vor să mai încerce... Imaginile apar pe ecrane externe, chemând lumea să se educe, să iubească natura, să-și ia soarta în mâinile proprii.

Educația din România și pitecantropul

Până ce în România societatea pedagogică românescă se luptă din răsputeri ca după 27 de ani de libertate să reușească să asigure elevilor manuale la începutul școlii (clasele a treia maghiare nu au nici un manual la nici o materie!), SUA trece deja la un nivel absolut la acest capitol, asigurând nu numai elevilor ci și familiilor lor o educație modernă, adaptată la realitățile lumești. 


În Washington puzderia de muzee din Smithsonian pot fi vizitate pe gratis, fiecare dintre acestea devenind una dintre principalele surse de informație a familiilor, care trec prin acest parc uriaș pentru a petrece plăcut, alături de familie, o după masă.


În Muzeul Științelor Naturale coridoarele preistorice sunt niște tunele (la propriu și la figurat) care conduc spre trecut în așa fel, încât te obligă fără să vrei să participi în procesul evoluției , reprezentând specia ta.

După ce în sala de teatru un strămoș al mamiferelor chițăie și cheamă la party toți mamiferii, vei observa, că persoana de lângă tine este un cimpanzeu (de bronz) care se uită, ca și tine, la istoria comună.


Tunelul este plin de copii și părinții lor, cu sutele, cu miile. Party-ul continuă la neanderthalieni, ai căror morminte sunt înconjurate de oameni care țin flori în mână, dovedind că sentimentul doliului face parte din factorii nașterii omului.

                  

Dear Csaba Szabó (White Raven), congratulations!  You have been transformed into a Homo erectus, longest-lived member of the human family tree! Thanks for visiting the David H. Koch Hall of Human Origins at the Smithsonian National Museum of Natural History!


Sute și mii de copii de diferite vârste stau la rând, ca să-și vadă propriul tunel al timpului, un ecran sofisticat care își transformă spectatorii treptat, în câteva minute, în pitecantropi sau neanderthalieni. 

Efectul psihic este de nedescris. Unii se sperie, alți strigă de teamă, alții vor să mai încerce... Imaginile apar pe ecrane externe, chemând lumea să se educe, să iubească natura, să-și ia soarta în mâinile proprii.

Iată, școala și educația modernă se rulează în fața noastră ca un film. Acești tineri, care stau cu părinții la rând în fața ecranului timpului nu o să mai vrea nicioadată să trăiască ca pitecantropul. Acești copii o să crească cu mintea deschisă, capabili să sintetizeze, să facă proiecte, să analizeze – să devină cetățeni moderni ai societății lor. Să devină viitor – în propria țară. Printeaza