Polonezii s-au solidarizat exemplar: aceștia lasă pe marginea drumului alimente sigilate și apă pentru cei care vin în urma lor

 

 

Pe autostrada A4, la granița dintre Germania și Polonia, mii de polonezi care revin în țară și care tranzitează zona lasă mâncare și băutură pentru cei care așteaptă la cozile infernale formate la frontieră. Polonia are la fel ca România, una dintre cele mai numeroase comunități de cetățeni plecate peste graniță. 

Polonezii s-au solidarizat exemplar: aceștia lasă pe marginea drumului alimente sigilate și apă pentru cei care vin în urma lor și care riscă să rămână fără provizii din cauza timpilor mari de așteptare la frontieră. 

Din cauza pandemiei de coronavirus, la granița dintre Germania și Polonia se formează cozi uriașe de mașini datorită controalelor medicale care se impun în situația de față.

Bernd März, un jurnalist german care relatează de pe pe Autotrada A4, la granița Görlitz dintre Germania și Polonia, a postat  pe una dintre rețelele de socializare o filmare în care se poate vedea solidaritatea oamenilor, chiar și într-o situație de criză ca aceasta.

Oamenii care tranzitează zilele acestea Autostrada A4 pun mână de la mână și lasă pe mijlocul șoselei, deasupra parapeților, pe sensul de intrare către Polonia, mâncare și băutură pentru cei care au nevoie, în special pentru polonezii care se întorc acasă din Germania, în contextul pandemiei de coronavirus.

Toate produsele provin de la cei care au trecut sau trec prin această situație, de a rămâne ore în șir sau chiar zile blocați între granițe. Printre bunătățile lăsate de oameni se pot observa: fructe, gogoși, napolitate, suc și foarte multă apă.

 

https://www.stiridiaspora.ro/diaspora-poloneza-blocata-la-grani-a-gest-exemplar-la-revenirea-in-ara-lasa-alimente-sigilate-i-apa-pentru-cei-care-vin-in-urma-lor_439359.html?fbclid=IwAR0GccbwOqHP-sNQXey18mUBJYfkKjLY-w-vYmoqd5ZjiOTUsfwfalw9Juw

Leave a Reply

Your email address will not be published.