Pași spre bilingvizarea Mall-urilor – și PENNY acceptã înscripțiile maghiare
Pași spre bilingvizarea Mall-urilor – și PENNY acceptã înscripțiile maghiare

Reușitã civicã maghiarã pe planul bilingvizãrii marilor centre comerciale: la inițiativa pornitã în aprilie de Consiliiului Național Maghiar din Transilvania s-au relansat tratativele civile pentru bilingvizarea Mall-urilor din Ardeal. Lista centrelor comerciale bilingvizate s-a îmbogãțit astfel cu lanțul PENNY care a acceptat propunerea. 

Contactat de Corbii Albi, președintele executiv al Consiliului Național Maghiar din Transilvania, Sándor Krisztina a recunoscut, cã acceptarea acestei cereri depinde în mare mãsurã de manegerul respectiv.

         
– Ne-am întâlnit în cadrul campaniei noastre întitulate Magyarul a pénzemért / Cere-mi banii în maghiarã cu manageri deschiși și distanti deopotrivã. Toți fãceau referiri la ”centru, la Bucuresti”, dar cu asigurarea cã vor transmite cererea. Unii chiar au adaugat, cã sperã, ”cã se va rezolva” Urmeazã alte cereri cãtre alte companii și firme din regiune – a declarat Sándor Krisztina.

Conform Consiliului Național Maghiar din Transilvania, unele multinaționale au acceptat chiar și întâlnirea personalã cu activiștii pro-bilingvizare, propunând proiecte noi pe aceastã temã.

– Aceastã reușitã aratã clar, cã inițiativele civice pot fi soluții foarte bune pentru a atrage atenția societãții, cã folosirea limbii maghiare are exclusiv efecte pozitive, e un proiect din care numai ca și câștigãtor poți ieși – a adaugat Sándor Krisztina.