Nu promovăm ideea apropierilor interetnice de fațadă, care induc societatea în eroare

 

Scopul portalului administrat de Asociație este informarea comunității românești despre problemele care frământă maghiarii, problemele specifice care îi pot apropia de români, sau îi pot indepărta.

Portalul nostru va funcționa și în cadrul noului proiect ca și un organ de presă aparte, care funcționează conform legilor scrise și nescrise ale profesiei, prezentând acest cuib comun româno-maghiar așa cum este el, fără a sugera cititorilor, că totul merge bine și că apropierea celor două națiuni este una obligatorie.

Nu vom vâna like-uri cu articole care plac și atrag cititorii într-o lume idealizată, în care se crede că problemele specifice ale maghiarilor din România – școli, universități, bilingvizare, folosirea simbolurilor naționale ale maghiarilor de pretutindeni – nu sunt importante, ba mai mult, vitale pentru maghiari.

Nu promovăm ideea apropierilor interetnice de fațadă, apropieri superficiale, care induc societatea în eroare, crezând, că fără rezolvarea problemelor maghiare se pot face pași.

Maghiarii vor să trăiască pe meleagurile lor natale încercând să se adapteze noilor relații economice, fără să privească spre Occident ca și o variantă de viitor, îngroșând numărul migranților economici care au plecat din România.

Această strategie de supraviețuire fiind vitală pentru maghiari, portalul va relata sistematic despre programele guvernului ungar de finanțări destinate regiunilor locuite de maghiari din România, îndemnând indirect guvernul României să facă la fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.