Noi posibilităţi de călătorie pentru liceenii maghiari din Bazinul Carpatic

Cu ocazia sărbătorii naţionale de la 15 martie, Uniunea Rákóczi oferă şi anul acesta posibilităţi de călătorie pentru liceenii maghiari din bazinul Carpatic.

Potrivit comunicatului, scopul programului lansat în 1994 este să faciliteze liceenilor maghiari care trăiesc în ţările Bazinului Carpatic să aniverseze împreună revoluţia maghiară şi lupta pentru libertate din anii 1848-49 şi, legat de aceasta, să înfiinţeze cât mai multe legături personale cu alţi elevi, profesori şi şcoli maghiare.

Toate liceele maghiare din Bazinul Carpatic pot participa la acest concurs până la data de 20 februarie.

Condiţia candidaturii este ca grupul de liceeni care călătoreşte în Bazinul Carpatic “să traverseze cel puţin o frontieră” şi să organizeze împreună cu un alt liceu un program comun legat de sărbătoarea naţională – scrie în comunicat.

Se precizează de asemenea că la concursul de mobilitate se pot obţine sume de până la 300 000 forinţi (895 euro), în funcţie de numărul de călători şi de distanţa parcursă.

Uniunea Rákóczi reaminteşte că anul trecut aproximativ 750 de grupuri de liceeni reunind peste 22 de mii de elevi au avut posibilitatea de a călători cu sprijinul programului legat de sărbătorile naţionale şi de zilele de comemorare.

Foto: www.aldasegyuttes.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published.