Multă sănătate! – cetățenii maghiari din lumea toată cu ochii spre Budapesta

Autorizarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului va ajunge săptămâna viitoare la un important punct de cotitură, ceea ce ar putea permite Ungariei să cumpere cantităţi mici din acest vaccin, începând din decembrie, iar cantităţi mari, din ianuarie, a declarat, sâmbătă, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, într-o transmisie video pe Facebook.

Péter Szijjártó a vorbit despre negocierile sale privind achiziţionarea de vaccinuri din Est.

Politicianul a explicat că poartă discuţii cu partea rusă despre posibilitatea achiziţionării unei licenţe, astfel încât şi Ungaria să poată produce vaccinul la nivel local. Acesta a mai declarat că Ungaria şi-a manifestat intenţia de a cumpăra vaccinuri de la un producător chinez de stat, dar se află în tratative şi cu două companii private, drept urmare, Ungaria ar putea fi printre primele state din Europa care va obţine vaccinuri.

Péter Szijjártó a vorbit şi despre starea sa de sănătate: se află în cea de-a cincea zi de carantină obligatorie din cauza infectării cu coronavirus; unele simptome ale bolii Covid-19, cum ar fi durerea de cap şi durerea membrelor, s-au intensificat, în
timp ce simptomele de răceală şi tuse au scăzut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.