Maghiarii mai câștigă un proces în ”raiul minorităților”

Potrivit sentinţei definitive a Curţii de Apel Târgu Mureş, primarul comunei harghitene Corund nu trebuie să plătească amendă pentru afişarea, pe faţada primăriei, a inscripţiei “Községháza”, respectiv pentru presupusa neexecutarea sentinţei anterioare în aceeaşi speţă.

Printr-o sentinţă definitivă pronunţată în luna aprilie a anului trecut, Curtea de Apel Târgu Mureş a constatat că primarul Mihály Katona a refuzat executarea sentinţei definitive anterioare, care dispunea îndepărtarea inscripţiei bilingve de pe faţada clădirii primăriei, astfel că i-a aplicat acestuia o amendă substanţială, în cuantum de aproximativ 456 000 de lei.

Sentinţa respectivă menţiona, însă, doar formula de calcul a amenzii, astfel că Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a depus o nouă acţiune pentru stabilirea exactă a cuantumului amenzii.

Acest proces s-a încheiat cu sentinţa definitivă care nu mai dispune plata vreunei amenzi. Un extras al sentinţei pronunţate la data de 16 martie a apărut pe portalul instanţelor de judecată din România.

ADEC, o entitate care a deschis, deja, sute de procese pentru inscripţiile maghiare, i-a intentat trei procese primarului din Corund.

(MTI)

Leave a Reply

Your email address will not be published.