Made in Romania – Ungaria se delecteazã cu pozele descurcãrelilor cu rable românești
Made in Romania – Ungaria se delecteazã cu pozele descurcãrelilor cu rable românești

S-a umlut paharul la Poliția Rutierã din Ungaria care a fost nevoitã sã apeleze la presã pentru a atenționa șoferii din România, cã descurcãreala de tip ”Made in Romania” începe sã depãșeascã orice limitã. Mașini în stãri catastrofale, saci de rafie legate cu sârmã de capotã, transportul saltelelor pe capote, autoagregate formate din mașini stricate, mașini cãrora le picã ușa în mers, autotransportoare reparate cu scotch și leucoplast.

Pânã acum pagina oficialã a poliției maghiare, police.hu , a prezentat aceste fenomene fãrã comentarii, reproducând doar pozele și informațiile despre amenda primitã.

În ultima vreme însã – odatã cu creșterea mașinilor mai mult ca ciudate cu numar de România – poliția începe sã ironizeze fenomenul ”Made in Romania”, numind aceste mașini ”fantomele autostrãzilor din Ungaria”.

Cele trei poze care sunt preluate inclusiv de presa de opoziție – care de obicei evitã la maximum generalizãrile și senzaționalul ce poate folosi în scopuri naționaliste – sunt comentate cu texte îmbibate în vitriol.
Lista este condusã de mașina care era ținutã întreagã cu scoth și leucoplast, pierzându-și undeva pe autostradã și ușa din spate.


Locul doi este ocupat de agregatul  cu improvizații ingenioase
Cele mai multe râsete au fost generate de descurcãrețul agricol, care a transportat un monstru pe autostradã.

Deși informațiile sunt prezentate tot mai ironic și pe site-ul oficial și în mass media, majoritatea cititorilor sunt totuși mai mult îngroziți, decât delectați de poze. 
Pânã acum Republica Moldova și Ucraina conduceau la fenomenul ”descurcãreala cu rable”, în ultimul timp se pare cã România conduce topul.