Lucia Stroia: Voi, cu toleranța voastră infinită, vedeți-vă bîrna proprie

M-ați înnebunit cu cazul Ditrău! Toleranților, rostogoliți aceleași știri trunchiate la infinit și faceți aceleași acuze, fără să vă puneți o clipă în pielea acelor oameni. Și de ce-ați face-o, nu? Doar sunt secui, dă-i în mă-sa, ăștia ne fac de rușine, să plece la ei în țară!

Ipocriților! Voi, cei care n-aveți liniște în casele voastre de pretutindeni din cauza unei mîini de oameni care nu vor altceva decît să aibă siguranța că și mîine vor rămîne pe pămîntul lor.

Voi, cu toleranța voastră infinită, voi cei care ați găsit scuze exaltaților ce ce-au profanat mormintele și idioților care nu sunt așteptați cu micii calzi la deschiderea hipermarketului, săriți acum ca ulii să sfîșiați niște săteni fără să le dați șansa să-și spună păsul.

Or fi xenofobi, or fi enclavă, dar voi ce sunteți cînd, indiferent cînd și-n ce context e vorba despre ei, îl înjurați și-i dați afară din “tara voastră”? E țara voastră de o sută de ani, ei sunt pe vatra aia de o mie. Unde să se ducă? Cum să reacționeze la jigodismul vostru de români proprietari de țară?

Nu v-ar fi rușine! Mari toleranți ce sunteți voi cînd e vorba de alții! Hai să vă văd cînd e vorba de voi, cum e.

Pînă atunci terminați cu rostogolirea în buclă și degetul ridicat spre alții.

Vedeți-vă bîrna proprie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.