Ladányi Evelin: Acum mã simt mai aproape de husari…
Acum mã simt mai aproape de husari…

În data de 4 noiembrie 2018 a avut loc la Aiud ședința de constituire a Asociației Aranyosszéki és Alsó-Fehér Vármegyei Huszár és Honfoglaló Hagyományõrzõ Egyesület (Asociația pentru Ocrotirea Tradiției Husarilor și Descãlecãtorilor din Comitatul Alba de Jos). Asociația a fost înființatã de 24 de membrii fondatori din douã județe: Alba și Cluj. 

În imagine, șase membrii ai consiliului director, de la stânga spre dreapta: Lõrincz Helga, Galambfalvi Angyalka, Gábor ElenaEla, Csiki JácintKatalin, Ladányi Árpád Csaba (vicepreședinte secretar), Szekeres Gavril (președinte)
Scopul acesteia este pãstrarea și  întãrirea identitãții naționale a etnicilor maghiari. Pentru aceasta, asociația dorește sã realizeze promovarea istoriei, tradițiilor, obiceiurilor și veșmintelor maghiarilor descãlecãtori. Totodatã, membrii fondatori doresc sã aducã un omagiu virtuții și vitejiei husarilor. 

Prima mea “întâlnire“ cu husarii a fost în timpul grãdiniței când i-am cunoscut din poveștile folclorului maghiar. 
Acum, am aflat din nou despre ei de la tatãl meu cu ocazia constituirii acestei asociații. Printre participanții la eveniment, am recunoscut cunoștințe mai vechi și în același timp am legat prietenii noi. 
Aflându-mã acolo, am depus o cerere de aderare și am fost acceptatã ca membru aderent al asociației. Acum mã simt mai aproape de husari, de lumea lor plinã de vitejie!

Le urãm tuturor membrilor mult succes!

În imagine, șase membrii ai consiliului director, de la stânga spre dreapta: Lõrincz Helga, Galambfalvi Angyalka, Gábor Elena-Ela, Csiki Jácint-Katalin, Ladányi Árpád Csaba (vicepreședinte secretar), Szekeres Gavril (președinte).