Jenei Imre a devenit consilierul sportiv al lui Orbán Viktor
Jenei Imre a devenit consilierul sportiv al lui Orbán Viktor

Jenei Imre a devenit consilier sportiv al primului ministru al Ungariei, Orbán Viktor. Unul dintre cel mai populari antrenori al României a acceptat propunerea fãrã a sta pe gânduri, deoarece investițiile sportive efectuate în România de guvernul maghiar în regiunile locuite într-un procentaj semnificativ de maghiari, a dat roade neașteptat de repede. 


                  Centrul Metodic și Medical al Academiei de Hochei din Cskszereda (Miercurea Ciuc)

Jenei Imre a declarat presei, cã nu avea cum sã refuze aceastã ofertã, deoarece îl știe de mult pe Orbán Viktor și îi apreciazã preocuparea sa pentru sportul maghiar, preocupare care în Ardeal este reprezentatã de Academiile de Sport din Secuime (fotbal, hochei,box) respectiv de planurile similare din Sãlaj.

     
– Am 81 de ani, așa cã am ales consilierea la telefon, o datã pe sãptãmânã, discutând mai ales despre viitoarea Academie de Sport din Bihor. Îl aștept la Oradea, când planurile sunt finalizate, sã alegem împreunã locul acestei instituții – declara Jenei Imre.
Știrea este comentatã de presa maghiarã și românã în diferite feluri – de la comparația cu fuga Nadiei Comãneci pânã la ”românizarea sportului maghiar” –, cele mai interesante fiind însã acelea, care se referã la seriozitatea și severitatea maestrului Jenei Imre, care a avut multe conflicte pe teme administrativ-sportive la începutul anilor 90, cãnd a preluat pentru scurt timp și selecționata de fotbal a Ungariei.

Sok sikert Jenei Imre! Mult succes, nea Imi!